Πόθεν έσχες: Πώς βρέθηκε ξαφνικά εκατομμυριούχος ο Σταϊκούρας

Αν και ο ΥΠΟΙΚ είναι από τους πιο «φτωχούς» υπουργούς

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Εκατομμυριούχος από… λάθος βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μετά τη δημοσιοποίηση των Πόθεν Έσχες των πολιτικών προσώπων, πολλοί απόρησαν βλέποντας τη δήλωση του ΥΠΟΙΚ για το 2018 (οικονομικό έτος 2017), όπου φαινόταν να έχει καταθέσεις 1.083.815,00 ευρώ.

Το εν λόγω ποσό όχι μόνο δε δικαιολογείται από τα εισοδήματα του κ. Σταϊκούρα, ο οποίος μάλιστα είναι και από τους πιο «φτωχούς» υπουργούς, αλλά επιπλέον είναι πολύ μεγαλύτερο από τις καταθέσεις του ΥΠΟΙΚ την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του star.gr, το εκατομμύριο στον λογαριασμό του κ. Σταϊκούρα προέρχεται από τυπογραφικό λάθος.

Ο κ. Σταϊκούρας στο πόθεν έσχες του 2017 δηλώνει σε έναν λογαριασμό στην Πειραιώς, μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του, υπόλοιπο καταθέσεων 10.525.98 ευρώ. Σαν εισοδήματα έτους την επόμενη χρονιά δηλώνει 312,17 ευρώ. Το σύνολο στον λογαριασμό θα έπρεπε να είναι 10.838,15 ευρώ.

Πόθεν Έσχες Σταϊκούρα 1

Ωστόσο, στο επόμενο πόθεν έσχες το ποσό είναι 1.083.815,00 ευρώ, καθώς από λάθος μπήκε η υποδιαστολή δύο ψηφία πίσω και «φούσκωσε» το ποσό.

Πόθεν Έσχες Σταϊκούρα 2

Ο κ. Σταϊκούρας ήδη έχει ενημερώσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, κ. Μπούρα, προσκομίζοντας και τα απαραίτητα αποδεικτικά από τις τράπεζες.

Το λάθος θα διορθωθεί πολύ σύντομα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών θα έχει να το λέει πως έγινε… εκατομμυριούχος για μία μέρα!

 

Πέτρος Κατσαβριάς

pkatsavrias@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top