Novartis: «Κλειδώνει» η εξεταστική – Τσίπρας: Κάντε και ειδικό δικαστήριο

Την Τετάρτη ανοίγει ο φάκελος, που απέστειλε η Δικαιοσύνη

Στη Βουλή, αλλά αυτή τη φορά για να διερευνηθούν οι καταγγελίες του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου για πολιτική σκευωρία, επανέρχεται ο φάκελος της Novartis στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατονομάζουν ως ενορχηστρωτές τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη Βουλή η δικογραφία για Novartis – Πάει (;) για εξεταστική ο Μητσοτάκης

Το περιεχόμενο του φακέλου, που απέστειλε η Δικαιοσύνη, θα γνωστοποιηθεί την Τετάρτη και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκφραστεί δημόσια υπέρ μιας μετριοπαθούς γραμμής, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι όλα πρέπει να έρθουν στο φως.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει διχογνωμία ως προς το εάν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις, σε αυτή τη φάση, που να δικαιολογούν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής ή αν πρέπει να επιλεγεί η οδός της εξεταστικής επιτροπής. Εξάλλου, υπάρχουν και «φωνές», που διαφωνούν με την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, από τη Θεσσαλονίκη επέλεξε να αμυνθεί με… επίθεση, προκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σύσταση εξεταστικής, προανακριτικής ή ακόμη και ειδικού δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Νέα Δημοκρατία πιθανόν να επιλέξει τη σύσταση εξεταστική επιτροπής, προκρίνοντας τον κ. Παπαγγελόπουλο ως βασικό ύποπτο.

Εάν προκύψουν από την κατάθεσή του νέα στοιχεία, τότε πιθανόν η κυβερνητική πλειοψηφία να προχωρήσει την περαιτέρω έρευνα και στον πρώην πρωθυπουργό.

Καραγκούνης: Ενορχηστρωμένη σκευωρία, δε μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια

Για «ενορχηστρωμένη σκευωρία» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το σκάνδαλο της Novartis, έκανε λόγο ο Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM.

«Αυτό το οποίο καταγγέλλουμε και αυτό το οποίο θα δούμε βεβαίως θα διαβάσουμε αύριο, όταν θα έχουμε τη δυνατότητα, είναι ότι κατονομάζεται και ο πρώην πρωθυπουργός και ο κ. Παπαγγελόπουλος, ότι ενορχήστρωσαν αυτή τη σκευωρία», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Προφανώς λοιπόν αποτελεί επιτακτική ανάγκη και για τη δημοκρατία και για τον κοινοβουλευτισμό. Tο έχουνε πει και όλα τα κόμματα: να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση, χωρίς να υπάρχουν σκιές, χωρίς να υπάρχουν υπόνοιες, χωρίς να υπάρχουν ψεγάδια στο πολιτικό σύστημα. Με αυτή την έννοια το λέω ότι πρέπει  και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ  να θέλει να διερευνηθεί μέχρι τέλους αυτή η υπόθεση».

Όσον αφορά το εάν θα γίνει εξεταστική, είπε: «Θα αξιολογήσουμε τα στοιχεία. Δεν έχουμε ούτε καμία διάθεση ρεβανσισμού, ούτε καμία διάθεση πόλωσης του κλίματος, αλλά δεν μπορεί να κάνουμε τα στραβά μάτια, εάν υπάρχουν θέματα τα οποία πρέπει να διερευνηθούν». 

Μπακογιάννη: Δεν έχει ασυλία ο κ. Παπαγγελόπουλος

«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία. Από την ώρα που δεν έχει ασυλία, τον κ. Παπαγγελόπουλο πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του σε αυτή την υπόθεση», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Σκάι.

Η κυρία Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι εκφράζει μια προσωπική της άποψη, είπε πως στην παρούσα φάση δε θα πρέπει να συσταθεί εξεταστική η προανακριτική επιτροπή για τη Novartis.

«Εάν από την έρευνα για τον κ. Παπαγγελόπουλο, προκύψουν στοιχεία που αφορούν άλλους πολιτικούς, τότε να το δούμε σε επίπεδο εφαρμογής του νόμου. Εάν προκύψουν στοιχεία, που αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό, βεβαίως θα έρθει ο κ. Τσίπρας, διότι κουκούλωμα αυτής της υπόθεσης δεν αντέχεται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top