Ανασύρθηκαν από το αρχείο οι μηνύσεις Σαμαρά - Αβραμόπουλου - Βενιζέλου!

«Κόλαση» προεκλογικά για τους χειρισμούς σχετικά με τη Novartis

Ανασύρθηκαν από το αρχείο οι μηνύσεις που είχαν καταθέσει για την υπόθεση NOVARTIS ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Novartis: Ο Αγγελής ανασύρει τις μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με παραγγελία της προς την αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασιλική Θεοδώρου ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες των τριών πολιτικών. 

Είχε προηγηθεί  σχετικό αίτημα του πρώην επόπτη των εισαγγελέων διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή οποίος επικαλείτο τα  στοιχεία, αν και ο ίδιος τις είχε αρχειοθετήσει. 

Νέες βαρύτατες καταγγελίες Αγγελή κατά δικαστικών για τη Novartis!

Όπως αναφέρει στην παραγγελία της η κ.Δημητρίου αν και τα «νέα στοιχεία» ήταν στα χέρια του Αγγελή από τον περασμένο Νοέμβριο-Δεκέμβριο  ο ίδιος έρχεται “όψιμα” στις 19 και 20 Ιουνίου του 2019 να ζητήσει βάση αυτών την ανάσυρση των επίμαχων μηνύσεων από το αρχείο.

Σημειώνεται ότι τέσσερα από τα επίμαχα έγγραφα ήταν χρεωμένα στον κ.Αγγελή και ακόμη δεν έχει επιστρέψει τα πρωτότυπα στην Εισαγγελία ως όφειλε ενώ άλλα πέντε δεν έχουν πρωτόκολλο.

Η κ. Θεοδώρου θα διερευνήσει μόνο το σκέλος που αφορά  τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων, όπως παράβαση καθήκοντος,  από   την Εισαγγελέα  Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους  επίκουρούς  της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη

Κατά το σκέλος που η μήνυση του κ.Σαμαρά στρέφονταν κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η δικογραφία έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο του 2018 στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες. Το σκέλος που αφορούσε τους προστατευόμενους  μάρτυρες αρχειοθέτηθηκε από τον πρώην επόπτη των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα   
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top