Τσίπρας: Όχι «ου» στον Μητσοτάκη αλλά... χειροκρότημα για τις παραδοχές του

Νέα σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ από το Αιγάλεω

Αλέξης Τσίπρας

Νέα σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  στην ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.  

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το βασικό δίλημμα των εκλογών είναι "η Ελλάδα των πολλών που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην Ελλάδα των ελίτ που εκφράζει η ΝΔ", ενώ κάνοντας απολογισμό των πεπραγμένων του ανέφερε ότι "υλοποιούμε το δικό μας πρόγραμμα για την ανάταξη της οικονομίας και την αποκατάσταση των αδικιών".

Χαρακτηριστική στιγμή της ομιλίας του και η παρέμβαση σε οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ξεκίνησαν να αποδοκιμάζουν τον πρόεδρο της ΝΔ.   "Δεν θέλω γιουχάισμα για τον κ. Μητσοτάκη, θέλω χειροκρότημα που ξεδιπλώνει το πρόγραμμά του" τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Χαρακτήρισε μάλιστα  τον  κ. Μητσοτάκη «εκπρόσωπο της ελίτ» και σχολίασε την αναφορά του για τους νέους από το Περιστέρι, για “νέους είναι προορισμένοι να γίνουν ψυκτικοί": "Ο κ. Μητσοτάκης δεν το κρύβει. Από μια άποψη θα έλεγε κανείς ότι είναι συνεπής με τα συμφέροντα της τάξης του. Ο άλλος κόσμος, ο κόσμος των πολλών δεν τον αφορά. Του είναι ούτως ή άλλος ξένος. Αλλά του είναι και ασήμαντος. Δεν σας ξέρει και δεν τον ενδιαφέρει να σας μάθει. Γι' αυτό και ο άνθρωπος, μίλησε για τα νέα παιδιά στο Περιστέρι που γίνονται ψυκτικοί. Γελάει όλη η Ελλάδα με τα παραδείγματα που επιλέγει ο κος Μητσοτάκης. Γιατί δεν ήταν τυχαίο που στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη ένας νέος που θέλει να γίνει ψυκτικός είναι από το Περιστέρι και όχι από την Εκάλη ή την Πολιτεία ή το Πανόραμα της Βούλας. Γιατί έχει μια πολύ σαφή θέση στο μυαλό του για το ποιά είναι η θέση και ο προορισμός του καθενός σε αυτή τη χώρα".

"Όσο φτάνει η ώρα της αλήθειας, όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης γίνεται σαφές το δίλημμα αυτών των εκλογών" ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός. 

“Από τη μία είναι ο κόσμος των ελίτ. Η Ελλάδα των λίγων και των εκλεκτών. Το ξεπερασμένο 8ωρο. Η κατάργηση των επιδομάτων και της 13ης σύνταξης. Η 7ήμερη εργασία που φέρνει όχι μόνο το ξεζούμισμα κάθε εργαζόμενου αλλά και την καταδίκη κάθε εμπόρου. Η Ελλάδα του ΔΝΤ και των προσταγών του. Η Ελλάδα του ασφαλιστικού Πινοσέτ. Η Ελλάδα της μαζικής μετανάστευσης της νεολαίας στο εξωτερικό. Η Ελλάδα της απάτης και της ρεμούλας. Από την άλλη, η Ελλάδα που σηκώνει κεφάλι...Η Ελλάδα των πολλών. Που αποκαθιστά τις αδικίες και επουλώνει τις πληγές της κρίσης. Που διευρύνει δικαιώματα και ελευθερίες. Που αποκαθιστά την κοινωνική δικαιοσύνη" ισχυρίσθηκε ο κ. Τσίπρας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top