Στη Διακομματική η διαμάχη για το debate Τσίπρα - Μητσοτάκη

Οι προτάσεις των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών

Αλέξης Τσίπρας Κυριάκος Μητσοτάκης

Η άρνηση της ΝΔ για debate μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη μεταφέρθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτση, εν αναμονή της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου μεταξύ των κομμάτων που κατέρχονται στις ευρωεκλογές.

Για “διεξοδική συζήτηση” μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων έκανε λόγω ο Αλ. Χαρίτσης προσθέτοντας: “Η ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών, των περιφερειακών, των δημοτικών και των κοινοτικών εκλογών αποτελεί μία σύνθετη διαδικασία, την οποία καλείται να διαχειριστεί για πρώτη φορά το Υπουργείο Εσωτερικών”. “Η συστηματική προετοιμασία όμως που έχει γίνει, αλλά και η εμπειρία και η ικανότητα των στελεχών του υπουργείου μας, εγγυώνται την ομαλή διεξαγωγή και το αδιάβλητο των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε και αυτό το δύσκολο στοίχημα”, κατέληξε.

Νωρίτερα, η συμβιβαστική πρόταση του Αγγ. Γκόγκογλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει debate μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη και ακολούθως όλων των πολιτικών αρχηγών δεν έτυχε ευρείας αποδοχής. Ο Ν. Παπαθανάσης (ΝΔ) απέρριψε την πρόταση υπογραμμίζοντας ότι το debate των δυο θα γίνει στην Βουλή. Αξίωσε μάλιστα, να διακοπεί από την ΕΡΤ η μετάδοση της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημ. Τζανακόπουλο. Επίσης, αξίωσε ίσο χρόνο προβολής των υποψηφίων της ΝΔ με αυτόν που έχουν οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ο Ν. Σαλαγιάννης ζήτησε η ΚΥΑ για τον ραδιοτηλεοπτικό χρόνο αναδρομικά (σ.σ. από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου την 26η Απριλίου) να έχει συνυπολογίσει τον προηγηθέντα χρόνο προβολής των υποψηφίων, ισχυριζόμενος ότι υπάρχει υπο-εκπροσώπηση για το κόμμα του.

Για “προκλητική προβολή των δύο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ)”, έκανε λόγο ο Γ. Γκιόκας (ΚΚΕ) ζητώντας να μην δοθεί ραδιοτηλεοπτικός χρόνος στην Χρυσή Αυγή.

Να διεξαχθούν δύo debate, ένα με τη συμμετοχή των κομμάτων του συνταγματικού τόξου και ένα με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων ζήτησε το Ποτάμι.      

Στη συνεδρίαση πήραν μέρος και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top