Βορίδης: Φωτογραφική διάταξη για τη μείωση της ποινής Κουφοντίνα;

Τι απάντησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δημήτρης Κουφοντίνας 17 Νοέμβρη

Το ερώτημα αν αποτελεί φωτογραφική διάταξη για τον αρχιεκτελεστή τρομοκράτη της 17 Δημήτρη Κουφοντίνα, άρθρο το οποίο περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο εισάχθηκε σήμερα προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, έθεσε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.   
 

Πρόκειται συγκεκριμένα για το άρθρο 37 του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται επέκταση των ευεργετικών διατάξεων υπολογισμού των ποινών και για όσους εκτίουν ποινή σε  αγροτικές φυλακές και συγκεκριμένα σε όσους  εργάζονται στην αρτοζαχαροπλαστική των φυλακών. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ημέρα εργασίας θα λογαριάζεται ως συμπλήρωση 3 ημερών ποινής. 

Ο κ. Βορίδης ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν αυτή η διάταξη είναι φωτογραφική και  αφορά τον Κουφοντίνα

Ο υπουργός Μιχάλης Καλογήρου απάντησε πως δεν είναι φωτογραφική η διάταξη, επειδή ο Κουφοντίνας στις αγροτικές που βρίσκεται ήδη με την εργασία που προσφέρει είναι στο καθεστώς των «τριών ημερών». Η διάταξη αυτή προσβλέπει στο να υπάρχει ενιαίος υπολογισμός του ευεργετικού υπολογισμού των  ημερών  στους κρατούμενους των αγροτικών φυλακών καθώς σε άλλες φυλακές τους ο υπολογισμός γινόταν για 2 ή 3 μέρες ποινής.
 
Σε ό,τι αφορά τη χρήση του  ευεργετικού υπολογισμού στην έκτιση της ποινής του Κουφοντίνα  υποστήριξε ότι είναι "παντελώς αδιάφορο" επειδή έχει καταδικαστεί  σε 25 μικτά και 19 καθαρά χρόνια κάθειρξης.  

Ταυτόχρονα ο υπουργός Δικαιοσύνης διάβασε των αριθμό αδειών με χρονολογίες, όπου φαίνεται ότι και επί άλλων κυβερνήσεων είχαν δοθεί άδειες σε  μέλη της 17 Νοέμβρη 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top