Λύση Κυπριακού όπως… Πρέσπες;

Mήνυμα Τσίπρα στην Άγκυρα ενόψει της συνάντησης με Ερντογάν

Ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται για το ραντεβού του με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, προσέχοντας τα "αγκάθια" που είναι πολλά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

«Πάνω από όλα επιβάλλεται να υπάρξει σεβασμός από την Τουρκία στο Διεθνές Δίκαιο, τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στο Αιγαίο» τόνισε από την Κύπρο και τη Σύνοδο του Νότου της Ε.Ε. ο πρωθυπουργός.  

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΣΙΠΡΑ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Το ίδιο μήνυμα θα επαναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας στον Ταγίπ Ερντογάν στο ραντεβού που θα έχουν την ερχόμενη Τρίτη 5 Φεβρουαρίου με φόντο το Βόσπορο. Η Αθήνα πάντως προβληματίζεται για τις "τρικλοποδιές" που ίσως θελήσει να της βάλει η Άγκυρα. 

Την ίδια στιγμή, οι ηγέτες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και ειδικά ο Γάλλος Πρόεδρος, έδειξαν ότι στέκονται στο πλευρό της Κύπρου και των ερευνών που διεξάγει στη δικιά της ΑΟΖ. Και αυτό μάλιστα  την ώρα που το «Μπαρμπαρός» πλέει προκλητικά στο «οικόπεδο 9», νότια της Μεγαλονήσου. 

«Να ξαναπώ κύριε πρόεδρε για μια ακόμη φορά για την αλληλεγγύη μας αλλά και τη στήριξη μας» τόνισε από την Κύπρο ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε στον Κύπριο Πρόεδρο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ενισχύει διεθνώς την αξιοπιστία της χώρας μας, η οποία πλέον, με όπλο το Διεθνές Δίκαιο, μπορεί να πετύχει έντιμους συμβιβασμούς και σε άλλα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως για παράδειγμα το Κυπριακό.  

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο Β. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ 

Στη Λευκωσία βρέθηκε και ο Βαγγέλης Αποστολάκης.  που τελικά έλαβε την πρόσκληση του Χουλουσί Ακάρ να επισκεφθεί την Τουρκία.

«Σε μια ασταθή και ταραγμένη γειτονιά, Κύπρος και Ελλάδα παραμένουν στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων και βαδίζουν μαζί ως κατεξοχήν παράγοντες ασφάλειας, σταθερότητας και περιφερειακής συνεργασίας» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top