Οι Τούρκοι δεσμεύουν από Πάτμο μέχρι… Μύκονο με NAVTEX!

Νέα προκλητική ενέργεια της Άγκυρας - Δείτε τους χάρτες

Οι Τούρκοι κορυφώνουν τις προκλήσεις τους, δεσμεύοντας παρανόμως το μεγαλύτερο μέρος της κυπριακής ΑΟΖ αλλά και μια περιοχή στην καρδιά του Αιγαίου, όπως μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Μετά την ένταση που προκάλεσαν σήμερα με τις απαράδεκτες υπέρπτήσεις (κάνοντας… ρεκόρ με 107 παραβιάσεις!), εξέδωσαν και μια εξίσου προκλητική navtex δεσμεύοντας για άσκηση με πραγματικά πυρά, θαλάσσια περιοχή  στο κέντρο του Αιγαίου. Δεσμεύουν  συγκεκριμένα, για άσκηση με πραγματικά πυρά στις 20/12, την περιοχή ανάμεσα στα νησιά:  Πάτμος, Μύκονος Ικαρία  Νάξος και Αμοργός! 

Αλλά και στην Κύπρο οι προκλήσεις είναι εκτός ορίων. Αμφισβητούν την κυπριακή κυριαρχία και την αμερικανική ομπρέλα στην περιοχή. Με δυο παράνομες navtex δέσμευσαν το μεγαλύτερο μέρος της κυπριακής Aποκλειστικής Oικονομικής Zώνης.

Με την πρώτη δεσμεύουν από απόψε μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα, περιοχές στα οικόπεδα Ένα, Πέντε, Έξι, Επτά και Οκτώ της, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το γεωτρύπανο της Exon Mobil.  

Με τη δεύτερη δεσμεύουν περισσότερη από την μισή κυπριακή ΑΟΖ. Στα οικόπεδα Ενα, Δύο, Τρία Επτά, Οκτώ, Εννέα, Έντεκα, Δώδεκα και Δεκατρία, από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη.

Η Κύπρος απάντησε ότι οι τουρκικές navtex είναι παράνομες.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top