Την απόρριψη της έφεσης του Mr Bitcoin εισηγήθηκε ο εισαγγελέας

Αντιπαράθεση της έδρας με τη συνήγορό του Ζωή Κωνσταντοπούλου

Mr Bitcoin Βίνικ

Την απόρριψη της έφεσης του αποκαλούμενου mr. Bitcoin Αλέξανδρου Βίνικ ο οποίος έχει στραφεί κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης,  το οποίο άναψε το πράσινο φως για την έκδοσή του στη Γαλλία, πρότεινε ο εισαγγελέας Ευάγγελος Ζαχαρής προς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Εις βάρος του Βίνικ έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές οι οποίες του αποδίδουν ότι «ξέπλυνε» περίπου 130 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα BTC-e, προερχόμενα από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα για τις οποίες ζητήθηκαν λύτρα σε bitcoins.

Η διαδικασία διεξήχθη σήμερα εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της έδρας, του ίδιου του εκζητούμενου αλλά και της συνηγόρου του Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία κατέληξε σε αίτημα εξαίρεσης τόσο των δικαστών όσο και του εισαγγελέα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, υποβάλλοντας το αίτημα, υποστήριξε ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του Αλεξάντερ Βινικ καθως η πρόεδρος διέκοψε την κατάθεση μάρτυρα σε κομβικό σημείο, αρνήθηκε μικρή διακοπή που ζήτησε ο διερμηνέας του Βινικ λόγω κόπωσης και δεν επέτρεψε στον εκζητούμενο να ακουστεί όταν ζήτησε το λόγο. Το σημαντικότερο όμως κατα την κ. Κωνσταντοπούλου ήταν ότι ο Βίνικ δεν μπόρεσε να λάβει γνώση της εισαγγελικής πρότασης όταν αυτή εκφωνείτο καθώς λόγω της εντασης και των αντεγκλήσεων ο διερμηνέας δήλωσε αδυναμία να την ακούσει και να την διερμηνεύσει στον εκζητούμενο.

Η διαδικασία διεκόπη λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση της κ. Κωνσταντοπούλου στις 29 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την έκδοση Βίνικ έχουν ζητήσει πλην της Γαλλίας οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Ο εκζητούμενος έχει συμφωνήσει για την έκδοσή του στη Ρωσία. 

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα 
 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top