Το ξέκοψε ο Θεοδωράκης: Δε συμμετέχουμε σε σενάρια στήριξης της κυβέρνησης

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει τον Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων

Σταύρος Θεοδωράκης Ποτάμι

Στη στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών από το Ποτάμι, όταν κατατεθεί στην ελληνική Βουλή  αναφέρθηκε μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης για τη συμφωνία των Πρεσπών. 

«Είναι μία συμφωνία που έχει αρκετά σημεία τα οποία θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά», δήλωαε, πριοσθέτοντας ότι η χώρα πρέπει να απελευθερωθεί από το πρόβλημα στα βόρεια σύνορά της και να δώσει την πρέπουσα σημασία στα προβλήματα στα ανατολικά σύνορα.

Ο κ. Θεοδωράκης  διευκρίνισε ότι στηρίζοντας τη συμφωνία δε σημαίνει ότι «το Ποτάμι στηρίζει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», αλλά ότι «στηρίζει την πατρίδα» και πρόσθεσε: «Δε συμμετέχουμε σε σενάρια στήριξης της κυβέρνησης, είτε αυτό αφορά ψήφο εμπιστοσύνης, είτε οτιδήποτε. Αυτό για εμάς δεν υπάρχει. Υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων ότι δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «το κεφάλαιο Καμμένος είναι μια ξεχωριστή υπόθεση. Εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία με τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι δεν πρόκειται να καλύψει κανένα κενό.Το Ποτάμι δεν δίνει δυνάμεις στην κυβέρνηση να συνεχίσει, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης»

Για την εκδήλωση που διοργανώνει, σήμερα Τρίτη, η Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού με τον τίτλο «Θέλω την πόλη μου στο κινητό μου», στην οποία συμμετέχει και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Κώστας Μπακογιάννης, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι η παρουσία του περιφερειάρχη δε σημαίνει στήριξη, αλλά πρόσθεσε: 

«Έχουμε μια καλή επαφή με τον κ. Μπακογιάννη και του έχω πει ότι θα ήθελα να ξέρω το σχέδιό του για την Αθήνα. Όταν λοιπόν ετοιμαστεί, σε γενικές γραμμές το σχέδιο του θα το δούμε, θα συζητήσουμε και θα δούμε αν μπορούμε και εμείς να συνεισφέρουμε με πρόσωπα και με ιδέες», Ανέφερε επίσης ότι «το Ποτάμι δεν υποστηρίζει κόμματα, υποστηρίζει δημάρχους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top