Ανησυχία για θερμό επεισόδιο μετά το ελληνικό «στοπ» στο Μπαρμπαρός

Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα

Η Άγκυρα και οι φιλικές εφημερίδες του Ερντογάν «ξεσάλωσαν» μετά τη δυναμική αντίδραση της φρεγάτας «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ» κόντρα στο «Μπαρμπαρός», το οποίο προσπάθησε να μπει σε ελληνική θαλάσσια περιοχή. Ο Σουλτάνος πάντως, το ‘ριξε στο τραγούδι.

Επικοινωνιακό τρικ Ερντογάν, για να κάνει τον άνετο, μετά το ισχυρό «στοπ» που έριξε η ελληνική φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ στο «Μπαρμπαρός», όταν το τουρκικό σκάφος προσπάθησε να μπει σε περιοχή ελληνικών συμφερόντων, νότια του Καστελόριζου.

Ο Σουλτάνος τραγουδάει και τα φιλικά του κανάλια χορεύουν στους ρυθμούς του, 'βγάζοντας αφρούς"  για την δυναμική απάντηση της Αθήνας.

Η ελληνική φρεγάτα δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να κόψει το δρόμο του «Μπαρμπαρός» και μαζί το βήχα των Τούρκων, καλώντας τους παράλληλα μέσω ασυρμάτου να απομακρυνθούν από μια περιοχή, όπου δεν έπρεπε να βρίσκονται. 

Παρέμβαση Τσίπρα για το «Μπαρμπαρός»

«Η Ελλάδα έχει αταλάντευτη εξωτερική πολιτική που βάζει σε προτεραιότητα την προστασία κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αυτό έγινε και τώρα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Πολεμικό κλίμα για τον τουρκικό τύπο

Οι τουρκικές εφημερίδες βρήκαν ευκαιρία να καλλιεργήσουν πολεμικό κλίμα, βγαίνοντας με τίτλους, όπως «Ελληνική παρενόχληση στο Μπαρμπαρός», «Μείνετε μακριά από το Μπαρμπαρός».

«Η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να καταλήξει πουθενά με επεισόδια παρενόχλησης που παραβιάζουν ολοφάνερα το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Τούρκος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ομέρ Τσελίκ. 

«Επιθυμούμε τις καλές σχέσεις και την καλή γειτονία με την Τουρκία ωστόσο δεν κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω στην εδαφική μας ακεραιότητα», είπε ο Π. Καμμένος.

Ανησυχία για θερμό επεισόδιο 

«Ανησυχώ για θερμό επεισόδιο από λάθος, γιατί ούτε και οι Τούρκοι το επιδιώκουν», είπε ο Πρόεδρος Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού, Σπύρος Περβαινάς. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top