Στενός συνεργάτης του Πούτιν: Το Άγιο Όρος να γίνει ανεξάρτητο κράτος!

Το Κρεμλίνο αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία

Ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαδιμίρ Πούτιν έκανε μια πρόταση "βόμβα", ρίχνοντας νέο λάδι στη φωτιά των ελληνορωσικών σχέσεων. Ο πρώην πρωθυπουργός Σεργκέι Στεπάσιν, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, προτείνει να γίνει το Άγιο Όρος ανεξάρτητο κράτος, όπως το Βατικανό! 

Ο Στεπάσιν δεν είναι τυχαίος, αλλά είναι το «μακρύ χέρι»  του Πούτιν στα Βαλκάνια.

«Ο Άθως δεν θα έπρεπε να απασχολεί καθόλου την Ελλάδα. Θα έπρεπε να είναι ουσιαστικά ανεξάρτητο, όπως το Βατικανό» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας στο Spiegel.   

 «Δεν θα μείνει εδώ πέρα,  θα υπάρξει συνέχεια. Ο Πούτιν οικοδομεί το ορθόδοξο τόξο πάνω στα θεμέλια του Αγίου Όρους»  δηλώνει για το ζήτημα στο Star o διευθυντής του pronews.gr Τάσος Γκουριώτης.  

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Πούτιν στο Άγιο Όρος

Στις 28/05/2016 ο Πούτιν είχε επισκεφθεί το Άγιο Όρος και ο τηλεοπτικός φακός τον είχε καταγράψει να προσκυνά συγκινημένος την  εικόνα του Άξιον Εστί, στον αφιερωμένο στην Παναγιά Ιερό Ναό του Πρωτάτου. Δεν ήταν η μοναδική φορά όμως, καθώς επισκέπτεται αρκετά συχνά το Άγιο Όρος. 

Οι θησαυροί της Ορθοδοξίας  που χιλιετίες συγκινούν, είναι στο στόχαστρό του. Μέσω του κοινού θρησκευτικού δόγματος επιχειρεί να μεγαλώσει την επιρροή του στα Βαλκάνια.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ 

 «Το Άγιο Όρος δεν είναι και ούτε επιτρέπεται να γίνει αυτόνομο κρατιδιον. Ειναι ελληνική επικράτεια,  γι’  αυτό και το ελληνικό κράτος στέλνει πολιτικό διοικητή ο οποίος δεν διοικεί το Άγιο Όρος, έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα» σχολιάζει στο Star o αγιορείτης μοναχός πατέρας  Φίλιππος, ο οποίος προσθέτει: «Αυτά είναι πολύ επικίνδυνες ιδέες».

ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 

Αλλά και ο ίδιος ο Πούτιν  δεν έκρυψε στην τελευταία του επίσκεψη το πόσο σημαντική ειναι για τη Μόσχα η Αθωνική Πολιτεία.   

«Η πρώτη έγγραφη αναφορά για αυτόν τον τόπο ειναι εδώ και χίλια χρόνια και αυτό  επιβεβαιώνει πόσο σημαντικό ειναι για τη σημερινή Ρωσία το Άγιο ‘Όρος» είχε δηλώσει ο Ρώσος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του τον Μάιο του 2016.      

Ο Πούτιν είχε επισκεφθεί τότε την ρωσικής επιρροής Μονή του Αγίου Παντελεήμονα. 

Ο ΣΤΕΠΑΣΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ 

Όσον αφορά τον στενό του συνεργάτη  ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε "ανοησίες"  τις καταγγελίες της Αθήνας για ρωσική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας,  αυτός έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Ελλάδα ως επικεφαλής της ρωσικών συμφερόντων "Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης" , το όνομα της οποίας είχε εμπλακεί στο διπλωματικό θρίλερ της απέλασης των Ρώσων διπλωματών.  

  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top