Κ. Μακρή: "Κανείς δεν βιάζεται να αποδοθούν ευθύνες για το Μάτι"

Η κοινωνία παρακολουθεί άφωνη

Ένας μήνας μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι και ακόμα δεν ξέρουμε ποιος έφταιξε.

Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star: 

«Δεν υπάρχει η αίσθηση του κατεπείγοντος. Όπως αρμόζει στο μέγεθος αυτής της τραγωδίας. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος της περιοχής, η υλοτόμηση καθυστερεί, τα κορμοδέματα τοποθετούνται στα ρέματα χωρίς καμία μελέτη, κάτι που σημαίνει αντιπλημμυρικά έργα στο πόδι.

Επιπλέον, έχουν περάσει 30 ολόκληρες μέρες  και έχουν δημοσιοποιηθεί δύο εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους πορίσματα:

- Το πόρισμα του κυρίου Ανδριανού Γκουρμπάτση, που λέει ότι καθυστέρησε ο μηχανισμός, υπήρξε κακός συντονισμός και μη ενεργοποίηση του Εθνικού Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης.

- Η έκθεση του καθηγητή Λέκκα που λέει εντελώς τα αντίθετα: ότι δεν φταίει ο συντονισμός αλά οι σαρωτικοί άνεμοι, η πολεοδομική παγίδα που είναι το Μάτι και τελευταία φτάνε τα λάθη στον συντονισμό της εκκένωσης

Ποιο από τα δύο πορίσματα να πιστέψουμε;

Η δικαιοσύνη έχει μπει από την πρώτη στιγμή στην υπόθεση. Δεν έχουμε μάθει ακόμη τίποτα, προφανώς κινείται με τους ρυθμούς της.

Είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι. Το μόνο που μαθεύτηκε «από σπόντα», από κάμερα ασφαλείας σπιτιού, είναι ότι δεν ήρθαν πράκτορες να μας κάψουν, αλλά κάποιος κάτοικος βρήκε τη μέρα να κάψει τα ξερόχορτά του.

Πρέπει να βάλουμε μυαλό σαν κράτος και να καταλάβουμε τι πήγε στραβά, γιατί κανείς δεν θα ξαναντέξει να ζήσει μια τέτοια τραγωδία». 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top