Στο Μάτι και πάλι ο Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι για απόδοση ευθυνών

Έναν μήνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Στο Μάτι για δεύτερη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρόεδρος  της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Μάτι, προκειμένου να ενημερωθεί για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στην περιοχή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βρεθεί στην περιοχή ακριβώς ένανμήνα μετά την τραγωδία προκειμένου να συνομιλήσει με κατοίκους αλλά και να διαπιστώσει από κοντά την πορεία των εργασιών.

Ο  κ. Μητσοτάκης μλώντας στις κάμερες ανέφερε: «Υπάρχει θλίψη, οργή, αγανάκτηση που παραμένει βουβή.Δέσμευσή μου να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να επανέλθει η περιοχή. Δέσμευσή μου επίσης να αποδοθούν ευθύνες, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Στις Δημοκρατίες υπάρχουν ευθύνες. Υπάρχουν ευθύνες για το θάνατο των 96 ανθρώπων και για το ότι εκατοντάδες έχασαν τις περιουσίες τους».

Χθες, Τετάρτη  ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά, και ενημερώθηκε αναλυτικά για την επόμενη ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Να υπενθυμίσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέπτεται το Μάτι, η πρώτη φορά ήταν στις 26 Ιουλίου τρεις ημέρες μετά την πυρκαγιά.

Μαξίμου: Πήγε σαν τον κλέφτη – Εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά μια τραγωδία

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση, η οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι εκμεταλλεύεται πολιτικά μια τραγωδία.

«Την ίδια ώρα που ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε τη συνήθη καθημερινή παρουσία του στο Μάτι, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής , ο κος Μητσοτάκης πήγε σαν τον κλέφτη, και μόνο με τη "κομματική" κάμερα του ΣΚΑΪ, προφανώς για να μη τους ξεφύγει κανένα πλάνο από κατοίκους που δηλώνουν ικανοποίηση για την καθημερινή παρουσία της κυβέρνησης και την ταχεία υλοποίηση μέτρων φροντίδας στους πληγέντες», αναφέρει σε δελτίου Τύπου η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού. 

«Το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ, η προσπάθεια εξαγωγής πολιτικής υπεραξίας από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας τραγωδίας, αποδεικνύεται κι αυτή μάταια» καταλήγει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top