Τσίπρας για Τσιτσιπά: «Πηγή έμπνευσης για τους νέους Έλληνες αθλητές»

Συγχαρητήρια στον νεαρό τενίστα και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δείτε στο video τον Στέφανο Τσιτσιπά επί τω έργω

 

Με μήνυμά του στο Twitter συνεχάρη ο Αλέξης Τσίπρας τον Στέφανο Τσιτσιπά για τον χθεσινό του θρίαμβο στο τένις.

Ο 19χρονος παίκτης σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, κατάφερε να αποκλείσει τον Νοτιοαφρικανό Κέβιν Άντερσον, το νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης και να περάσει στον τελικό του Roger Cup στο Τορόντο. 

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με την άξια θαυμασμού πορεία του, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νέους Έλληνες αθλητές. Θερμά συγχαρητήρια Στέφανε για τις σημαντικές νίκες που ήδη έχεις σημειώσει, ευχόμαστε καλή επιτυχία στον τελικό!» έγραψε ο Πρωθυπουργός στο Twitter του.

Συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά έστειλε όμως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω Twitter, γράφοντας: «Χίλια μπράβο #NeverGiveUp».

ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Στο ταλέντο του 19χρονου Στέφανου Τσιτσιπά υποκλίνεται από χθες το παγκόσμιο τένις, καθώς ο νεαρός Έλληνας τενίστας κατάφερε να αποκλείσει τον Νοτιοαφρικανό Κέβιν Άντερσον, το νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης και να περάσει στον τελικό του Roger Cup στο Τορόντο. 

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Άντερσον με 2 – 1 σετ (6 – 7, 6 – 4, 7 – 6) και σήμερα, ανήμερα των γενεθλίων του αναμένει να δει αν θα αναμετρηθεί με τον Ναδάλ ή τον Κατσάνοφ.

Θρίαμβος Τσιτσιπά! Πέρασε στον τελικό του Roger Cup

Με τη νίκη του στον ημιτελικό του Roger Cup ο 19χρονος Έλληνας τενίστας θα βρεθεί τη Δευτέρα στο Νο15 του κόσμου ακόμα κι αν ηττηθεί στον τελικό. 

Στο πρώτο σετ κανείς παίκτης δε βρέθηκε με break point. Στο tie break ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 4 – 1, όμως ο Νοτιοαφρικανός πέρασε στην αντεπίθεση και με έξι συνεχόμενους πόντους έκανε το 1 – 0.

Στο δεύτερο σετ, ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τη νίκη με 6 – 4 και ισοφάρισε σε 1 – 1 σετ, ενώ στο τρίτο και τελευταίο σετ, τα έδωσε όλα σε μια μάχη στήθος με στήθος με το ματς να πηγαίνει στο tie break κι εκεί ο Τσιτσιπάς με διπλό match point να κάνει το 6 – 4. 

Ο Άντερσον όμως δεν τα είχε παρατήσει. Η κόντρα δεν είχε τελειωμό και ο Τσιτσιπάς κατάφερε να επικρατήσει, εξασφαλίζοντας την πρώτη συμμετοχή του σε 1000άρι τελικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top