Καμμένος: «Ενέδρα στους δύο Έλληνες αξιωματικούς με εντολή Ερντογάν»

Αποκαλύψεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Έλληνες Αξιωματικοί

Για προσχεδιασμένη ενέργεια έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο. 

Σε συνέντευξή του στον Real Fm, ο κύριος Καμμένος, αναφερόμενος στις συνθήκες σύλληψης του Δ. Κούκλατζη και του Α. Μητρετώδη είπε:

«Η σύλληψη των δυο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, με  προσχεδιασμένο σενάριο και ήταν μια κίνηση που είχαν ετοιμάσει οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν προκειμένου να ετοιμάσουν το περιβάλλον για την συναλλαγή δηλαδή την ανταλλαγή με τους οχτώ. Δεν έγινε τυχαία».

Ο Πάνος Καμμένος

Κάλεσε μάλιστα την ΕΕ να πάρει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της παράνομης κράτησής τους. 

«Δεν είναι θέμα που αφορά μόνο την Ελλάδα και την Τουρκία. Οι στρατιωτικοί υπηρετούν αυτή τη στιγμή στην Τουρκία. Έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Η κράτηση τους είναι αντίθετη σε κάθε αρχή διεθνούς δικαίου. Κρατούνται παράνομα χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Έχει ευθύνη και το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΕΕ να πάρει θέση και να ζητήσει την απελευθέρωση των δυο», είπε. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν στα σύνορα με την Τουρκία στις Καστανιές, κατά τη διάρκεια περίπολου την 1η Μαρτίου, καθώς φέρονται να έχασαν τον προσανατολισμό τους και να μπήκαν σε τουρκικό έδαφος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top