Βαριές κουβέντες Μελανσόν για Τσίπρα: Είναι ελεεινή φιγούρα

«Πρόδωσε τον λόγο του στους Έλληνες»

Μια άκρως σκληρή δήλωση για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έκανε ο αρχηγός του «Μετώπου της Αριστεράς», Ζαν Λικ Μελανσόν κατά την διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ενημερωτικό, τηλεοπτικό σταθμό BFM. 

Μιλώντας για το όραμα του για την Ευρώπη ο Μελανσόν δήλωσε πως το κόμμα του «θα είναι μια ουμανιστική και οικολογική εναλλακτική στους κόλπους της Ε.Ε».  Τότε η δημοσιογράφος του είπε πως απ αυτή την εναλλακτική θα λείπει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και υπενθύμισε στον Ζαν Λικ Μελανσόν, μια δήλωση που είχε κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός για τον πρώην μέντορα του στην οποία υπογράμμιζε: «Έχω την αίσθηση ότι ο Ζαν Λικ Μελανσόν, δε θέλει να κυβερνήσει. Κατάλαβα πως σε περίπτωση νίκης δεν θα γνώριζε πως θα μπορούσε να την διαχειριστεί. Αυτό δεν είναι θέση της αριστεράς». 
 
Υπερασπιζόμενος την πολιτική του ο Ζαν Λικ Μελανσόν, απάντησε στην δημοσιογράφο λέγοντας: «Ο κύριος Τσίπρας είναι μια από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής. Ορίστε ένας άνδρας που εκλέχτηκε με ένα πρόγραμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Κανείς δεν του έγραψε το πρόγραμμα. Εκείνος το έφτιαξε. Ανέλαβε την εξουσία και διαπραγματεύεται με την Ευρώπη. Του προτείνουν ένα απαράδεκτο μνημόνιο σε σχέση με την πολιτική του. Και τι κάνει; Κάνει τους Έλληνες να ψηφίσουν. Οι Έλληνες δεν θέλουν να υπογράψει το μνημόνιο κι εκείνος πηγαίνει και υπογράφει. Αυτό σημαίνει προδοσία του λόγου του». 
 
Στις κατηγορίες του Έλληνα πρωθυπουργού ότι δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ο επικεφαλής του Μετώπου της Αριστεράς δήλωσε: «Όταν λέει πως δεν είμαι έτοιμος να κυβερνήσω, πως τολμά; Δεν μου έχει μιλήσει από τότε που ανέλαβε την εξουσία. Διάβασε το πρόγραμμα; “Το κοινό μέλλον”; Όχι. Λέει ότι είναι μια επαναστατική απάτη. Εκείνος λέει πως πρέπει να βοηθήσουμε τους πιο φτωχούς. Γιατί μείωσε τις συντάξεις, γιατί πούλησε τη δημόσια περιουσία, γιατί έκανε ερείπιο τη χώρα του; Εγώ αν αύριο αναλάβω την εξουσία, δε θέλω ούτε ένας Γάλλος να πιστεύει πως θα είμαι ένας Τσίπρας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top