«Aντάρτικο» από Π. Καμμένο για το εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση

Τάχθηκε υπέρ του ορίου 3% για εκλογή σε δημοτικά-περιφερειακά συμβούλια

Νέο «πονοκέφαλο» προκαλεί στην κυβερνητική πλειοψηφία μία ακόμη διαφοροποίηση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας  Πάνου Καμμένου, ο οποίος στη συνάντησή του  με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, τάχθηκε, σύμφωνα  με σχετική ενημέρωση από τους ΑΝΕΛ, υπέρ της πρότασης για ελάχιστο ποσοστό 3%, σχετικά με την είσοδο των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών στην αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Καμμένος διεμήνυσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ότι αν και η ψήφος είναι κατά συνείδηση, ότι αυτό θα βοηθήσει στην κυβερνητική επιλογή της απλής αναλογικής και στην κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών και θα επιδιωχθεί να γίνει αποδεκτό από τον αρμόδιο υπουργό.

Για τον ίδιο λόγο επικαλέσθηκε και δήλωση του πρώην υπουργού και πρώην δημάρχου Πάρου Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του ορίου του 3%.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πατούλης είχε σφοδρή σύγκρουση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top