Νέα «μάχη» Τσίπρα- Μητσοτάκη: «Είστε τσάμπα μάγκας»-«Είστε ψεύτης»

Αλληλοκατηγορίες στις δευτερολογίες μεταξύ πρωθυπουργού και προέδρου ΝΔ

Νέες αλληλοκατηγορίες περιελάμβαναν οι δευτερολογίες του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, ύστερα από τους εξαιρετικά υψηλούς τόνους και στις πρωτολογίες τους.     

«Σε κρεσέντο ύβρεων προχώρησε ο κ. Μητσοτάκης δείχνοντας αμηχανία και εκνευρισμό» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας κατά την έναρξη της δευτερολογίας του. 

Όπως πρόσθεσε,  ο κ. Μητσοτάκης «ζήτησε τη συζήτηση για την οικονομία, αλλά μόνο για την οικονομία δεν μίλησε, ίσως γιατί αισθάνεται ότι δεν είναι προνομιακό πεδίο για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία» ενώ αναφέρθηκε και σε «σοκ για τον ελληνικό λαό» το οποίο «ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά ευτυχώς τα σχέδια του θα μείνουν στα συρτάρια» όπως πρόσθεσε.  

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «πιστός στο δόγμα του καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς για εργασία 12 ωρών την ημέρα θέλει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το λοκ-άουτ, τη συντριβή της εργασίας, την καθήλωση του κατώτατου μισθού». 

Μάλιστα χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκα»  τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την τροπολογία που κατέθεσε σχετικά με τις περικοπές συντάξεων. την οποία χαρακτήρισε «τρυπολογία» , επειδή όπως είπε είναι μια «τρύπα στο νερό»,  κάνοντας επίσης λόγο για «επιτομή της γελοιότητας και του κυνισμού» του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ.  Τσίπρας χαρακτήρισε επίσης «δείγμα θράσους» την κριτική της Ν.Δ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα «όταν είχατε συμφωνήσει σε πλεονάσματα 4,5%» , ενώ επικαλέσθηκα και πάλι δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο διατηρούσε σχέσεις με το πρώην στέλεχος της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζής.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΗΣ-ΨΕΥΤΗΣ-ΨΕΥΤΗΣ   

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε μεταξύ άλλων  σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και για όσα συνέβησαν  τον Ιούλιο του 2015. «Σε αντίθεση με εσάς που διαστρέφετε όσα λέω, εγώ σας φέρνω αντιμέτωπο με όσα έχετε πει. Γιατί το ΔΝΤ έχει τώρα χαμηλότερες εκτιμήσεις για ανάπτυξη, σε σύγκριση με το 2014; Είναι γιατί κυβερνήσατε εσείς. Χάσατε με τις σαχλαμάρες σας 34 δισ. ευρώ του ΑΕΠ κάθε χρόνο.  Η τάση που περιγράφει το διάγραμμα, δείχνει πως εκεί που θα έπρεπε να συνεχίσουμε τη βελτίωση στην τάση, ήρθατε εσείς και ο κ. Βαρουφάκης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.  

Πρόσθεσε για την ίδια επέτειο ο πρόεδρος  της ΝΔ:  «Χορεύατε τα τσάμικα στο Σύνταγμα μαζί με τους Χρυσαυγίτες για να κάνετε μετά μια μεγάλη τούμπα και αν δεν ήμασταν εμείς η Ελλάδα θα είχε καταστραφεί». 

«Είχατε πει στον κ. Μεϊμαράκη στην κ. Γεννηματά και στον κ. Θεοδωράκη ότι δεν θα κάνετε εκλογές (στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών) και μετά από 40 μέρες  είχαν στηθεί κάλπες!  Είστε ψεύτης-ψεύτης – ψεύτης και σε αυτό» υποστήριξε ο πρόεδρο της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίσθηκε ακόμα ότι ο κ. Τσίπρας αναφέρεται σε θέσεις που ουδέποτε έχει υποστηρίξει ο ίδιος, όπως στο ζήτημα του κατώτατου μισθού και τον παρέπεμψε στα όσα ανέφερε για το ζήτημα στη συνέλευση του ΣΕΒ.        

Όσον αφορά τον κ. Φρουζή ανέφερε ότι διατηρούσε μόνο κοινωνικές σχέσεις μαζί του και πρόσθεσε ότι και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τον έχει συναντήσει, ενώ έχει εκδοθεί και Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση.      

Υποστήριξε τέλος ότι η σύζυγός του Μαρέβα Γραμπόφκσι στοχοποιήθηκε από την κυβέρνηση για πολιτικούς λόγους, χωρίς να υπάρχει καμία εκκρεμότητα εις βάρος της και ενώ η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο από τη Δικαιοσύνη. «Είναι και άνανδρο και πρωτοφανές αυτό το οποίο κάνετε» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό.  Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και το ερώτημα αν υπάρχει οικογενειακή επιχείρηση του κ. Τσίπρα που έχει ρυθμίσει τα δάνειά της, παραπέμποντας στο μέλλον για περισσότερα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top