Στην Ύδρα για τα "Μιαούλια" ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δείτε το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του STAR

Η πυραυλάκατος «ΡΟΥΣΣΕΝ» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπαίνει στο λιμάνι της Ύδρας και αμέσως ακούγονται κανονιοβολισμοί, με αφορμή τη συμπλήρωση 183 χρόνων από το θάνατο του Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, ήρωα της Επανάστασης του '21.

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος καταθέτει στεφάνι στον ανδριάντα του Ναυάρχου Μιαούλη και λίγο αργότερα τονίζει ότι στα Εθνικά Θέματα ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ενωμένος.

"Τα Εθνικά μας Θέματα, Θέματα υπαρξιακά για τον Λαό μας και το Έθνος μας, οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας.  Διότι η Ιστορία δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει την άγνοια του ότι εμείς, οι Έλληνες, μόνον υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας μεγαλουργήσαμε.  Ενώ ο διχασμός και η διχόνοια μας στοίχισαν πολύ ακριβά, ακόμη και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού', δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ 

Κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη της Ύδρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα, τόσο για το καθεστώς του Αιγαίου, όσο και για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

"Οι διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947-οι οποίες είναι απολύτως σαφείς και πλήρεις και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες-πρέπει να γίνονται απ' όλους πλήρως σεβαστές", δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Και συνέχισε: "Αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν μπορεί να πλήξει  το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων μας ούτε το ηθικό των δύο ηρωικών Στρατιωτικών μας...".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top