Μητσοτάκης για «Ρουβίκωνα»: «Ξέρουμε ποιοι είναι. Δε με φοβίζουν οι απειλές»

«Στα Εξάρχεια εκπαιδεύεται μια γενιά που ενδεχομένως να καταλήξει στην τρομοκρατία» - Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου

Για τη δράση του «Ρουβίκωνα» αλλά και για το «μήνυμα» που του έστειλαν τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δείχνει ανοχή στον «Ρουβίκωνα», είπε ότι τα μέλη του είναι γνωστά, και τόνισε όλο νόημα πως δε φοβάται και δεν προβληματίζεται για τις απειλές που δέχτηκε. Σημείωσε μάλιστα, πως αν υπήρχε πολιτική βούληση ο «Ρουβίκωνας» θα είχε αντιμετωπιστεί.

«Το πρόβλημα είναι ευρύτερο με τον Ρουβίκωνα. Είναι πρόβλημα ανοχής σε μία ομάδα που έχει σαφείς ιδεολογικές αναφορές, που ανέχεται, αν όχι υποθάλπει, την οργανωμένη βία. Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Είναι μια επιχειρησιακή ομάδα που τους ηγέτες της τους γνωρίζουμε, γιατί ποστάρουν και δημοσίως στο Facebook. Μια οργάνωση που έχει κάνει μια σειρά από χτυπήματα βίαια, που ενέχουν απειλή. Αν υπήρχε πολιτική βούληση, θα μπορούσε εύκολα να αντιμετωπιστεί», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το παράδειγμα που ανέφερε ήταν αυτό της Τήνου όπου μέλη του «Ρουβίκωνα» μετά την παρέμβαση στο Δημαρχείο του νησιού συνελήφθησαν και δικάστηκαν. «Στην Τήνο με δέκα αστυνομικούς μπορούμε και συλλαμβάνουμε το Ρουβίκωνα, στη Αθήνα με 30 διμοιρίες ΜΑΤ ο Ρουβίκωνας αλωνίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η δράση της αναρχικής συλλογικότητας προκαλεί μεγάλη ζημιά στην εικόνα της χώρας, με επιθέσεις σε πρεσβείες, προειδοποιώντας ότι θα εξετάσει όλα τα μέσα για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα.

Μάλιστα σημείωσε πως η βία χαμηλής ένταση και η βία υψηλότερης έντασης αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία», υπογραμμίζοντας ότι στα Εξάρχεια «εκπαιδεύεται μία νέα γενιά που ενδεχομένως καταλήξει στην τρομοκρατία. Και αυτό είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας».

«ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ»

 

Αναφερόμενος στο κομμάτι της οικονομίας, ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για  μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου υπογραμμίζοντας «δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν λέμε για τέταρτο μνημόνιο» και πρόσθεσε πως «έρχονται νέα μέτρα». «Τα συμπληρωματικά μέτρα 5,2 δισ. ευρω δεν συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο. Είναι πρόσθετα μέτρα».

Τόνισε ωστόσο ότι «αδιαπραγμάτευτη δέσμευση μου είναι η μείωση της φορολογίας. Μείωση στο φόρο για τις επιχειρήσεις στο 25% και μετά στο 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση φόρου στα μερίσματα. Αν έχουμε υπεραπόδοση, με τη φιλική στις επενδύσεις πολιτική μας, θα συζητήσουμε και για μειώσεις εισφορών».

«"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ" ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ»

 

«Από την πρώτη στιγμή βάλαμε το εθνικό πλαίσιο για ολοκληρωμένη λύση πακέτο με αλλαγή συντάγματος και οριστική απαλοιφή των αλυτρωτισμών. Η αναθεώρηση του συντάγματος είναι απαραίτητη. Θα μπορέσω να τοποθετηθώ όταν έχω συγκεκριμένη υπόθεση. Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι συζητάει την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν". Είναι η χειρότερη δυνατή ονομασία. Είναι το erga omnes του αλυτρωτισμού» είπε για το Σκοπιανό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο πρωθυπουργός είτε δε γνώριζε τι σημαίνει "Ίιντεν"ή αδιαφόρησε», πρόσθεσε. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως μίλησε με τον αμερικανό πρέσβη και του είπε την άποψη του για το θέμα εξηγώντας πως ο ίδιος δεν αφήνει περιθώρια να δεχθεί πιέσεις.

 

«ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΟΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ»

 

«Τραγικές στρεβλώσεις στις συντάξεις χηρείας. Μας απασχολεί πολύ το θέμα. Θα το επανεξετάσουμε και θα μιλήσουμε συγκεκριμένα γι’ αυτό. Θέλουμε να ενημερωθεί ο κόσμος για τις μειώσεις που έρχονται στις συντάξεις. Η κυβέρνηση να πει τι και πόσο κόβει με το τέταρτο μνημόνιο».

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΑΓΝΟΕΙ ΠΟΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ Γ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ»

 

Μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «αντικοινωνικό μένος», και ζητά από τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θυμηθεί τα γεγονότα του 1963:

«Το αντικοινωνικό μένος του κ. Μητσοτάκη, που απαιτεί νέο μνημόνιο για να ξεδιπλωθεί το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ότι αγνοεί ποιός δολοφόνησε τον Γ. Λαμπράκη. Και επειδή η άγνοια του είναι ανατριχιαστική ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του καλύτερου βιογραφικού της χώρας: Ο Γ. Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος της δεξιάς. Δολοφόνοι του ήταν οι Εμμανουηλίδης και Γκοτζαμάνης». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top