Γραφείο… Κάνναβης δημιουργεί ο Ξανθός στο Υπουργείο Υγείας!

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας σε εκδήλωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Γραφείο… Κάνναβης θα συσταθεί στο Υπουργείο Υγείας, όπως τόνισε ο  Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην διημερίδα «YES WE CAN-NABIS»  της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, η οποία  πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Απριλίου.

 «Εντός των ημερών δημιουργείται στο Υπουργείο Υγείας το Γραφείο Κάνναβης ενώ τη μεθεπόμενη εβδομάδα με Υπουργική απόφαση καθορίζονται σε συνεργασία με τον ΕΟΦ τα σχετικά με την Επιστημονική Επιτροπή που θα ρυθμίσει τη συνταγογράφηση του φαρμάκου» ανέφερε ο κ. Ξανθός  σχετικά με  τη νομοθετική ρύθμιση των φαρμάκων κάνναβης.  

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η κάνναβη είναι από τα πιο γνωστά φυτά της αρχαιότητας με θεραπευτικές ιδιότητες και ότι υπήρξαν μεγάλες αντιστάσεις στη συζήτηση για την εκμετάλλευσή της που ξεκίνησε το 2016 από το Υπουργείο.  Χαρακτήρισε μάλιστα  «προτεραιότητα»  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την πρόσβαση των ασθενών που έχουν ανάγκη με ευχερή τρόπο, ενώ μίλησε και για μια «νέα αγορά που έχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον».

Ο κ. Ξανθός διευκρίνισε  ότι θα ακολουθήσει μια Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υγείας, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης που θα αφορά τον  παραγωγικό τομέα του φαρμάκου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top