Μήνυμα στήριξης σε Ελλάδα και Ιταλία από τον Ντάισελμπλουμ

Σε συνέντευξη του στο ΒΒC μιλάει για τα φλέγοντα ζητήματα της Ευρώπης

Ντάισελμπλουμ μιλάει για όλα στο ΒΒC

O πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, παραχώρησε συνέντευξη  στο BBC News μιλώντας για Ελλάδα, Ιταλία, Brexit και Εμανουέλ Μακρόν.

 «Πρέπει να επικεντρωθούμε στους συνοριακούς ελέγχους και στην κοινή προστασία των εξωτερικών μας συνόρων. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Ιταλούς και τους Έλληνες μόνους σε αυτό», τόνισε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Επίσης δήλωσε ότι κατά την γνώμη του ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει πείσει ακόμα το μπλοκ να ακολουθήσει τα σχέδιά του για μια βαθύτερη πολιτική ένωση και πρόσθεσε ότι αυτές οι ιδέες δεν θα υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, μιλώντας για την Ε.Ε. στην μετά Brexit εποχή ο Ντάισελμλουμ δήλωσε ότι τα αμφιλεγόμενα σχέδια της Γαλλίας για έναν υπουργό Οικονομικών για την Ευρωζώνη, αποτελούν πραγματικά «ένα σύμβολο βαθύτερης ολοκλήρωσης».

«Οι οικονομικές πτυχές του οράματός του για ολοκλήρωση είναι πολύ λιγότερο σημαντικές από την ασφάλεια και την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης», προσθέτοντας ότι οι οικονομικές προτάσεις Μακρόν δεν θίγουν «τις πραγματικές αδυναμίες της Ευρώπης, στις οποίες περιλαμβάνονται τα σύνορα, η ασφάλεια και η υπερεξάρτηση από τις τράπεζες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top