Την άμεση δημιουργία 400 νέων βρεφονηπιακών σταθμών ανακοίνωσε η Φωτίου

Μίλησε για σύνολο οριζόντιων δράσεων εντός του 2018

400 νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Για δημιουργία 2.200 βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών μέχρι το 2020 έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ3, είπε ότι θα δημιουργηθούν φέτος 400 νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ το 2019 και το 2020 θα δημιουργηθούν 1.800 νέες δομές για 165.000 παιδιά.

«Θα μπορέσουμε να καλύψουμε τη ζήτηση», εκτίμησε η κ. Φωτίου, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για νέα κτίρια, αλλά κτίρια που έχουν οι δήμοι, τα οποία μετατρέπουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η κα Φωτίου είπε πως το μοντέλο του προνοιακού κράτους αλλάζει και πως το 2018 θα υπάρξει ένα σύνολο οριζόντιων δράσεων για το παιδί: όχι μόνο για το κακοποιημένο, το ιδρυματοποιημένο ή το παιδί ΑμεΑ, αλλά για όλα τα παιδιά.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρθηκε και στο δημογραφικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα και «δεν πρέπει να το απλοποιούμε».

«Δημογραφικό πρόβλημα έχουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Γερμανίας και της Γαλλίας», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι έχει γίνει μελέτη των συστημάτων αυτών των χωρών. Για παράδειγμα, ανέφερε ότι οι Γάλλοι διαθέτουν 24 ώρες δωρεάν φύλαξη σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, έχουν αντιμετωπίσει το δημογραφικό κι έχουν μία σειρά παροχών για τη μητέρα και το παιδί για τα πρώτα χρόνια του. Στο σημείο αυτό, υπογράμμισε τη σημασία που έχουν για το παιδί οι υπηρεσίες, και όχι τόσο τα επιδόματα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top