Ικανοποίηση σε κυβέρνηση για τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Τουρκία

Καμμένος: Για πρώτη φορά η ΕΕ παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά της Τουρκίας

Ικανοποίηση σε κυβέρνηση για τη στάση της ΕΕ σε Τουρκία

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν στην κυβέρνηση για τη στάση που κράτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στην Τουρκία, τόσο όσον αφορά την προκλητικότητά της όσο και για το θέμα των δύο στρατιωτικών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, για πρώτη φορά σε κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καταγράφεται ιστορική αναφορά σε έντονη καταδίκη των παράνομων ενεργειών (illegal activities) της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε ακόμη: Χαστούκι της Ε.Ε. στην Άγκυρα και για τους δύο συλληφθέντες!

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως αποτυπώθηκε, επίσης, η πλήρης αλληλεγγύη σε Κύπρο και Ελλάδα, ενώ υπήρξε σαφής διατύπωση στο κείμενο των συμπερασμάτων για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία (είναι η προσθήκη στο κείμενο των συμπερασμάτων στο κομμάτι που μιλά για eu citizens όπου μπήκε το including 2 greek soldiers).

Μάλιστα, για το θέμα των στρατιωτών υπήρξε δέσμευση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι θα θέσουν το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στη Συνάντηση της Βάρνας, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, ασκώντας πίεση για επίλυση του ζητήματος.

Καμμένος: Για πρώτη φορά η ΕΕ παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά της Τουρκίας

Για ξεκάθαρη στάση των Ευρωπαίων και, δη, για πρώτη φορά μίλησε και ο Πάνος Καμμένος.

«Για πρώτη φορά συμβούλιο κορυφής της ΕΕ παίρνει τόσο ξεκάθαρη θέση για τουρκική προκλητικότητα και απαιτεί άμεση απελευθέρωση Ελλήνων Αξιωματικών ομήρων μετά από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα», έγραψε στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top