Ανάβει «φωτιές» το ΔΝΤ: Ζητά μείωση του αφορολόγητου από το 2019!

Ανατροπές σε βαρέα- ανθυγιεινά στο Δημόσιο

Φωτιές στις διαπραγματεύσεις ετοιμάζεται να ανάψει για μια ακόμα φορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την ώρα που ο Πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα πως τον Αύγουστο τελειώνουμε οριστικά από τα μνημόνια.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η ομάδα του Πολ Τόμσεν υπολογίζει ότι το πλεόνασμα του 2019 δεν θα ξεπεράσει το 1,5%. Έτσι, για να πιάσει η Ελλάδα το στόχο του 3,5%, θα πρέπει να "ψαλιδίσει"  κατά 3.000 ευρώ το αφορολόγητο πρόωρα, δηλαδή από το 2019 κι όχι από το 2020. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι από 1/1 και η φορολογία θα αυξηθεί και μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις θα γίνουν.  Επιπλέον, το Ταμείο επιμένει να μείνουν στον "πάγο"τα αντίμετρα ως το 2023, προκαλώντας την αντίδραση του Πιέρ Μοσκοβισί, που κάλεσε όλες τις πλευρές να εργαστούν πάνω σε πραγματικά δεδομένα.  

Καλωσορίζοντας τον Πορτογάλο Πρόεδρο, ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε, πάντως, ότι τον Αύγουστο η Ελλάδα αφήνει πίσω της οριστικά την περιπέτεια των Μνημονίων. «Εμείς τελειώνουμε τον Αύγουστο που μας έρχεται και ήδη βλέπουμε μια πολύ μεγάλη διαφορά στους οικονομικούς δείκτες και ευελπιστούμε αυτή τη διαφορά να τη μεταφέρουμε και στους κοινωνικούς δείκτες» δήλωσε ο πρωθυπουργός .

Μιλώντας στους φοιτητές του Boston College, o Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει ψεύτικες υποσχέσεις:  «Η Ελλάδα ήταν  η πρώτη χώρα στην οποία εξελέγη μία λαϊκίστικη κυβέρνηση. Πληρώσαμε πολύ υψηλό τίμημα για αυτό. Τουλάχιστον οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν ότι οι υπερβολικές υποσχέσεις δε θα τους λύσουν τα προβλήματα».

Εισβάλλοντας στο υπουργείο Εσωτερικών και φτάνοντας μέχρι το γραφείο του υπουργού, μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια κατά των αλλαγών που έρχονται στα Βαρέα Ανθυγιεινά στο Δημόσιο.

Σήμερα, περίπου 70.000 εργαζόμενοι παίρνουν επίδομα από 35 ως 150 ευρώ. Η νέα λίστα με τους δικαιούχους θα ενεργοποιηθεί το αργότερο ως το Μάρτιο του 2019.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top