Πράσινο φως για τη δόση των 5,7 δις από το Euroworking Group

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση 5,7 δις ευρώ προς την Ελλάδα από την δόση που ήταν συνδεδεμένη με την 3η αξιολόγηση του 3ου ελληνικού προγράμματος διάσωσης έδωσε πριν από λίγο το Euro Working Group (EWG) στις Βρυξέλλες.

Οι εκπρόσωποι των 19 Υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέτασαν την εκπλήρωση των δύο τελευταίων προαπαιτούμενων που είχαν απομείνει σε εκκρεμότητα από το Εurogroup του Φεβρουαρίου και έκριναν ότι «έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά», σύμφωνα με κοινοτική πηγή.

Αναλυτικά, το EWG θεωρεί εκπληρωμένο το προαπαιτούμενο για την επένδυση στο Ελληνικό καθώς η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατίας έχει καθαρογραφεί.  Σε σχέση με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η σχετική εισήγηση της τρόικας ανέφερε ότι «έχουν ξεκινήσει και έχει αυξηθεί η γεωγραφική κάλυψή τους τις τελευταίες εβδομάδες».

Κατά συνέπεια, οι θεσμοί είναι σε έδωσαν το «πράσινο φώς» για να ξεκινήσουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες των Κρατών-Μελών που απαιτούνται για την εκταμίευση και τηρουμένων των προθεσμιών, τα 5,7 δις (που αποτελούν το πρώτο τμήμα συνολικής δόσης 6,7 δις ευρώ) θα φτάσουν στην Ελλάδα ως τα τέλη Μαρτίου.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top