Λυκουρέντζος: Δεν φοβάμαι τίποτα γιατί δεν έχω κάνει τίποτα

Κουτρουμάνης: Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους;

 «Αν ήμουν εμπλεκόμενος δεν θα τολμούσα να εμφανιστώ ενώπιον σας» ανέφερε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας  Λυκουρέντζος στην τοποθέτησή του για τις εις  βάρος του αναφορές στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis. Όπως τόνισε  στον ένα χρόνο θητείας του ως υπουργός ουδέποτε τιμολόγησε κάποιο φάρμακο και ουδεμία σχέση είχε με  φαρμακευτική εταιρία.

«Καλέστε τους να σας πουν πώς υπέγραφα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος παραπέμποντας τους βουλευτές να ρωτήσουν τους πρώην συνεργάτες του για την εξονυχιστική εξέταση των εγγράφων που υπέγραφε.

«Αιφνιδιάζομαι και εκπλήσσομαι με την εμπλοκή μου. Δεν είμαστε όλοι βουτηγμένοι στην λάσπη και τη διαφθορά» επισήμανε.   

Ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρθηκε σε «ψευδομάρτυρες»  και ότι υπάρχει μόνον ο ισχυρισμός ότι προωθούσαν συγκεκριμένα φαραμακευτικά προϊόντα, ενώ για την επίσπευση πληρωμών της Novartis υπογράμμισε ότι  «δεν θα το επέτρεπε ο ανταγωνισμός. Ο ΕΟΠΥΥ εξέδιδε τις εντολές πληρωμής».

Ο πρώην υπουργός ανέγνωσε την επιστολή που του έστειλε ο  τότε διοικητής του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος στην οποία εκείνος εξήρε το ήθος, την τιμιότητα και τη γενναιότητά του.  «Πώς είναι δυνατόν να τα πει αυτά, εάν υπήρχε διαφθορά;» ρώτησε ο κ. Λυκουρέντζος.   

«Είπαν ότι επικοινωνούσα τηλεφωνικά με εμπλεκόμενα άτομα. Θέτω στην διάθεση της Δικαιοσύνης την άρση του τηλεφωνικού μου απορρήτου, την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία, ακόμη και το σπίτι μου. Δεν φοβάμαι  τίποτα γιατί δεν έχει κάνει τίποτα» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

Αναφέρθηκε ακόμα  στις ενέργειες του  για πάταξη της διαφθοράς και στο γεγονός ότι κάλεσε τον γενικό διευθυντή του ΣΔΟΕ στο γραφείο του ώστε να διερευνηθούν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες, ενώ πρόσθεσε ότι έθιξε και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Κουτρουμάνης: Για ποιο  ηθικό πλεονέκτημα μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους;

 

Έρευνα σε βάθος, χωρίς καμία παραγραφή, με τους μάρτυρες παρόντες, ζήτησε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης,  ο οποίος έκανε λόγο για προσωπικό και οικογενειακό «διασυρμό».  

Όπως τόνισε,  στη δική του θέση μπορεί να βρεθεί οποιοσδήποτε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «όταν στον πολιτικό βίο επικρατήσουν σκοπιμότητες, όπως σήμερα. Πολλοί αθώοι μπορούν να τυλιχθούν σε μία κόλλα χαρτί από τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Ας είναι αυτή η υπόθεση μία αφετηρία για να γίνουν οι αλλαγές και να έχουμε ένα πραγματικό κράτος δικαίου».

Ρώτησε ίδιος τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μπορείτε να μιλάτε όταν χρησιμοποιείτε τέτοιες μεθόδους και σπιλώνετε άτομα σαν κι εμένα;  Είναι υποχρέωσή σας να υπάρξει άμεση διερεύνηση σε βάθος».

Όπως υποστήριξε  κατά τη θητεία του υπήρξε μεγάλη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης ενώ για τον αντιπρόεδρο της Novartis  κ. Φρουζή ανέφερε ότι τον είχε συναντήσει ως αντιπρόεδρο του ΣΦΕΕ, μαζί με άλλα 5-6 άτομα που αποτελούσαν την αντιπροσωπεία  του Συνδέσμου και ποτέ δεν είχε «κατά μόνας» συνάντηση μαζί του.

«Γέρασα 10 χρόνια σε εκείνο το υπουργείο για να μην συμβεί το χειρότερο, και καλούμαι να δώσω εξηγήσεις γιατί ένας μάρτυρας είπε 'να... θα...'» τόνισε  ο κ. Κουτρουμάνης και κατέληξε:   

«Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να υπάρξει μία απόφαση παραγραφής και να μείνει σκιά. Κάντε σήμερα το χρέος σας να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top