Novartis Gate-Κωδικός… «αντίδοτο»: Μίζες 60 εκ. ευρώ σε πολιτικούς!

6 προστατευόμενοι μάρτυρες και 20 καταθέσεις-«φωτιά» στη δικογραφία

Μίζες 60 εκ. ευρώε δυο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς περιλαμβάνει ο φάκελος για το σκάνδαλο της Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Προστατευόμενοι μάρτυρες φέρονται να έχουν δώσει στην Δικαιοσύνη καταθέσεις φωτιά που καίνε ισχυρά πολιτικά πρόσωπα και η υπόθεση προκαλεί μεγάλη αναταραχή στην πολιτική ζωή.

 NOVARTIS GATE - ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ: ΜΙΖΕΣ 60 ΕΚ. ΕΥΡΏ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Στο γραφείο 131 , στον πρώτο όροφο της Βουλής βρίσκεται η δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis ή την  επιχείρηση «Aντίδοτο» όπως την βάφτισαν οι Αμερικανοί . Η υπόθεση που αναμένεται να συγκλονίσει συθέμελα το πολιτικό σύστημα τα έχει όλα: Μαύρο χρήμα, και ισχυρά ονόματα που εμπλέκονται σε ένα δίκτυο διαφθοράς. 

Η δικογραφία περιγράφει  «Bαλίτσες»  60  εκ. ευρώ σε δύο πρώην  πρωθυπουργούς, οκτώ  πρώην υπουργούς και 20 συμβούλους υπουργών,  Γενικούς Γραμματείς, Μέλη Επιτροπών,  Διοικητές δημοσίων οργανισμών.

Τις καταγγελίες κάνουν 6 προστατευόμενοι μάρτυρες, ενώ στη δικογραφια υπαρχουν 20 καταθέσεις- "φωτιά". 

ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Χαρακτηριστικό είναι ότι μάρτυρας καταγγέλλει ότι  δόθηκαν μίζες 40 εκ. ευρώ  σε 3 πρόσωπα για τα περίφημα αντιγριπικά εμβόλια

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Από την έρευνα προκύπτει πως το ελληνικό δημόσιο από 2000-2015:

Υπέστη ζημιά από την υπόθεση ΝΟVARTIS πάνω  από 3 δισ. ευρώ,  ενώ το συνολικό «πάρτι»  στο φάρμακο από όλες τις φαρμακοβιομηχανίες , το ίδιο διάστημα ξεπερνά τα  23 δισ. ευρώ.

 ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

Στη δικογραφία λόγω των όσων καταγγέλλουν οι προστατευόμενοι  μάρτυρες περιλαμβάνονται:

-Οι πρώην πρωθυπουργοί ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ

-Και οι πρωην υπουργοί : ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ , ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Α.ΣΑΜΑΡΑ - Π. ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ

Με οργή και αγανάκτηση αντέδρασαν οι πρώην πρωθυπουργοί Α. Σαμαράς και Π. Πικραμένος.

«Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν.  Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη» είχε ήδη δηλώσει από χθες ο κ. Σαμαράς, ενώ ο κ. Πικραμμένος δήλωσε στον Σκάι 100,3: «Οι λογαριασμοί μου είναι στην διάθεση παντός εισαγγελέως υπευθύνου κλπ. Εχω πραγματικά αγανακτήσει».  

Aπό τις 4 το απόγευμα οι εκπρόσωποι των κομμάτων ενημερώνονται για τη δικογραφία, που οδήγησε σε απειλές για μηνύσεις και  φυλακές μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ ότι θυμίζει παλιάς κοπής ενόχους που όταν πιάστηκαν στη φάκα μιλούσαν για δήθεν πολιτική δίωξη. Όπως επισημαίνει τα ίδια έλεγε και ο Τσοχατζόπουλος

Για παρακράτος που παρενέβη στη Δικαιοσύνη μιλάει η ΝΔ και ζητάει δημοσιοποίηση της δικογραφίας

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ : «ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΩΜΩΔΙΑ»

«Το  ακόμα πιο αστείε είναι ότι πήρα λεφτά να ανακαινίσω την οικία μου η οποία δεν έχει ανακαινιστεί» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την Υγεία,  με υπόνοιες και για την τρόικα. «Μιλάμε για κωμωδία» ισχυρίσθηκε επίσης ο κ. Γεωργιάδης

«Επανάληψη ως φάρσα του ‘89. Αυτή τη φορά τα πάμπερς ήταν βρεγμένα» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έκανε λόγο και για «απόλυτη γελοιότητα».

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

Ο κεντρικός τραπεζίτης λέει πως δεν υπέγραψε τίποτα για την Novartis και μιλάει για πολιτική στοιχοποίηση και  bullying, ενώ πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε:  «Ουδεμία απόφαση υπέγραψα για φαρμακευτική εταιρία. Πολύ δε περισσότερο για την Novartis».  

ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος δηλώνει από την πλευρά του  πως δεν έχει καμία σχέση,  γιατί δεν είχε αρμοδιότητα ως υπουργός Υγείας για το φάρμακο.

 «Ηθική εξαχρείωση» αποδίδει στην κυβέρνηση ο Ανδρέας Λοβέρδος και προειδοποιεί ότι θα λογοδοτήσουν στα δικαστήρια.

«Είμαι ο πολιτικός που κατά την θητεία μου μείωσα κατά 1,5 δις τη φαρμακευτική δαπάνη, με ένα δελτίο τιμών μειώθηκε ο τζίρος της Novartis κατά  30%. Απεκάλυψα με τρία πορίσματα τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρίας στην Ελλάδα» δήλωσε ο Μάριος Σαλμάς, ενώ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κουτρουμάνης ανέφερε:  «Παραλάβαμε το 2009 την φαρμακευτική δαπάνη στα 5,6 δις και την παραδώσαμε το 2012 50% κάτω» .

«Να δω που θα βρουν λαγούμι να κρυφτούν»  έγραψε ο σημερινός αναπληρωτής Υγείας Παύλος Πολάκης.

NOVARTIS : «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ»

Η  εταιρία Novartis σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λαμβάνoυμε  κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά».

Διαβάστε επίσης:  

Καταιγίδα αποκαλύψεων για μίζες της Novartis σε βαλίτσες!

Μήνυση κατά Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου καταθέτει ο Σαμαράς- Δείτε το video

Mαξίμου για την υπόθεση Novartis: Η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό

Τζανακόπουλος: Θα διαχειριστούμε με σοβαρότητα το θέμα της Novartis

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top