Xωρίς όρια η προκλητικότητα των Τούρκων - «Με το δάχτυλο στη σκανδάλη» οι Έλληνες στρατιωτικοί στα Ίμια

Κανονικά έριξε το στεφάνι ο Πάνος Καμμένος

«Μια ανάσα» από ένα νέο θερμό επεισόδιο βρέθηκαν ελληνικά και τουρκικά πλοία γύρω από τα Ίμια, με τους Έλληνες στρατιωτικούς να βρίσκονται για πολλή ώρα με το δάχτυλο στην σκανδάλη και τους Τούρκους να είναι έτοιμοι να ανταποδώσουν. Στο ελληνικό πλοίο επέβαινε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος έριξε στεφάνι στο σημείο όπου χάθηκαν τρεις ζωές Ελλήνων αξιωματικών το 1996 παρότι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι τον εμπόδισαν.

Τούρκοι:  «Θα μπείτε σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Αλλάξτε την πορεία σας αμέσως»

Έλληνες: «Εδώ το ελληνικό πολεμικό πλοίο. Παραβιάσατε το δικαίωμα αβλαβούς διέλευσης από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Σταματήστε την παραβίαση».

11.30 το πρωί. Στη γέφυρα της κανονιοφόρου Νικηφόρος βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος μαζί με τον αρχηγό του ΓΕΝ αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη. Το ελληνικό πλοίο πλησιάζει στα Ίμια όπου τουρκικά πλοία του λιμενικού προσπαθούν να το παρεμποδίσουν.

Μέσω ασυρμάτου έγινε ο διάλογος που διαβάσατε με τους Τούρκους να ισχυρίζονται ότι τα νερά στο σημείο είναι τουρκικά και να επιμένουν.

Κανονικά έριξε το στεφάνι ο Π. Καμμένος στο σημείο που έπεσαν οι ηρωϊκοί άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού

 

Το ελληνικό πλοίο συνεχίζει την πορεία του παρότι τα δύο τουρκικά πλοιάρια και μία φρεγάτα προσπαθούν να το εμποδίσουν κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς σε πολύ μικρή απόσταση, ενώ στην περιοχή πετάει κι ένα τουρκικό ελικόπτερο, που βιντεοσκοπεί το γεγονός.

Η κανονιοφόρος Νικηφόρος φτάνει ακριβώς στο σημείο όπου έπεσαν οι ηρωϊκοί άντρες του πολεμικού μας ναυτικού στα Ίμια το 1996 και ο Πάνος Καμμένος όπως κάθε χρόνο ρίχνει στεφάνι

Και στα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Τούρκοι ισχυριζόμενοι ότι απέτρεψαν το Νικηφόρο να πάει στο σημείο, φαίνεται πόσο κοντά έφτασαν στα Ίμια.

Οι στιγμές της έντασης στα Ίμια

 

Πηγές του ΓΕΕΘΑ έλεγαν ότι οι άντρες του Νικηφόρου εγκλώβισαν στα σκοπευτικά τους τους Τούρκους, δηλαδή ήταν όλη την ώρα με το δάκτυλο στη σκανδάλη πανέτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

 Οι εντολές στη γέφυρα ενώ το ελληνικό πλοίο ήταν σε ελάχιστη απόσταση από τουρκικά:

- Αριστερά πέντε

- Μείνε

- Μέσον. Γραμμή ένα ένα ένα

- 5,80 και οι δύο

- 5,80. Όλο κάτω

- Αριστερά 15.

- Αριστερά 15

- Μπράβο

-4,80 και οι δύο

- 4,80

- Αριστερά 15 είναι

- Το ελικόπτερο θα περάσει κατά πλώρα

Π.Καμμένος: «Είστε άριστοι»

 

Ο Νικηφόρος είχε πρωταγωνιστήσει πριν λίγες ημέρες σε ανάλογο επεισόδιο στα Ίμια όταν τουρκικό σκάφος του λιμενικού είχε προσπαθήσει να το εμβολήσει και το ελληνικό πλοίο κατάφερε να ξεφύγει με επιδέξιους χειρισμούς.

«Χωρίς να δειλιάσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, αποδείξατε ότι είστε οι άριστοι όχι μόνο στην επίδειξη σημαίας, αλλά και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας. Για τους ήρωες που «έφυγαν» υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ένα είναι το σύνθημα: «Αθάνατοι».

Τιμές για τους πεσόντες στην Κάλυμνο

 

Στην Κάλυμνο τελέστηκε μνημόσυνο για τους τρεις πεσόντες. Άγημα έριξε τιμητικές ρίψεις. Την ίδια ώρα στον Πειραιά τελέστηκε μνημόσυνο όπως κάθε χρόνο στη μνήμη του Παναγιώτη Βλαχάκου.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top