Βουλευτής Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ για Σκοπιανό: «Αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία τα Σκόπια θα πρέπει να κάνουμε πόλεμο»

«Η ονομασία δεν είναι το μείζον, όσο είναι οι αλυτρωτικές τάσεις»

Βουλευτής Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ για Σκοπιανό: «Αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία τα Σκόπια θα πρέπει να κάνουμε πόλεμο»

Την άποψη ότι «αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία τα Σκόπια θα πρέπει να κάνουμε πόλεμο» εξέφρασε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ντζιμάνης, όταν ερωτήθη για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Αν οι Σκοπιανοί δεν αποβάλουν τις αλυτρωτικές τάσεις τους μέσα από το σύνταγμα, δεν θα λυθεί ούτε το ονοματολογικό, ούτε η όλη υπόθεση με τα Σκόπια. Αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία τα Σκόπια, τότε πρέπει να πάμε για πόλεμο. Δεν υπάρχει άλλη λύση να επιβάλλουμε τη θέση μας. Για να επιβάλεις τη θέλησή σου στον αντίπαλο, πρέπει να κάνεις πόλεμο. Αν θέλουμε διπλωματική λύση, πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι και να συμβιβαστούμε σε κάποια πράγματα. Ή το ένα θέλουμε, ή το άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν θα αποδεχόταν ο ίδιος τον όρο «Μακεδονία», απάντησε: «Η ονομασία δεν είναι το μείζον, όσο είναι οι αλυτρωτικές τάσεις. Αν υπό όρους απαλλασσόμασταν από τις αλυτρωτικές τάσεις, το όνομα Μακεδονία μπορεί να ήταν ευνοϊκό και για εμάς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top