Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: «Να πάμε με σύνθετη ονομασία που θα είναι μια λέξη και στα σλαβικά»

Eπίθεση στον Πάνο Καμμένο για τη στάση του απέναντι στο θέμα της ονομασίας

Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: «Να πάμε με σύνθετη ονομασία που θα είναι μια λέξη και στα σλαβικά»

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Όπως γνωρίζεται το ποτάμι έχει μια κρυστάλλινη θέση επί του θέματος έχουμε τολμήσει να πούμε πολύ νωρίς την άποψή μας για το μακεδονικό», είπε ο κύριος Θεοδωράκης στους δημοσιογράφους εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας παράλληλα με δεσμεύσεις από τα Σκόπια και  ότι παραιτείται από τον αλυτρωτισμό. Επίσης επεσήμανε ότι  «πρέπει να πάμε σε σύνθετη ονομασία που θα είναι μια λέξη και θα είναι μια αμετάφραστη λέξη. Άρα μπορούμε να πάμε σε πολλές επιλογές καλύτερες από το «Άνω Μακεδονία» και το «Βόρεια Μακεδονία». Να είναι μια λέξη στη σλαβική διάλεκτο και θα είναι μια λέξη και όχι δύο λέξεις».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ακόμη ότι κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει λύση και ότι υπάρχουν αρκετά εκκρεμή ζητήματα  με κυρίαρχο  το θέμα του συντάγματος της FYROM.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε και τη διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου στο σκοπιανό λέγοντας ότι «ήταν επικίνδυνο εκτός από γελοίο να υπάρχει μια γραμμή από την κυβέρνηση και μια άλλη από τον  Υπουργό Εθνικής Αμύνης».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top