Κατρούγκαλος: Εθνικιστής και ακραίος όποιος θέλει ονομασία χωρίς τον όρο «Μακεδονία»!

Κόντρα στη Βουλή για το Σκοπιανό - Συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το όνομα των Σκοπίων την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Νταβός. 

O πρωθυπουργός θα έχει στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ κρίσιμο ραντεβού με τον σκοπιανό ομόλογο του Ζόραν Ζάεφ, όπου θα κριθεί ουσιαστικά το μέλλον των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο χωρών. 

Για το μείζον εθνικό θέμα συνεδρίασε και η Πολιτική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στη Βουλή άναψαν τα αίματα για τον τρόπο της διαπραγμάτευσης αλλά και για το αν θα εμπεριέχεται στην λύση ο όρος «Μακεδοξία».

«Είναι ακραίες και εθνικιστικές οι απόψεις να μην υπάρχει ο όρος "Μακεδονία" στην ονομασία» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Στα εθνικά θέματα βλάπτει να διχάζεται το λαό και να δείχνετε ότι εσείς είστε κάτι ξεχωριστό» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κώστας Τζαβάρας.

«Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δεν λύνονται με υποκρισία και αλαζονεία. Σήμερα που συναντώνται οι πρωθυπουργοί στο Νταβός ο κ. Κατρούγκαλος ήλθε στην Εθνική Αντιπροσωπεία για να διχάσει» είπε ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Νίκος Ξυδάκης υποστήριξε ότι κακώς δεν έχουν ενημερωθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κρίσιμη διαπραγμάτευση, εξαπέλυσε όμως επίθεση από την Βουλή σε όσους είναι αντίθετοι σε μια συμβιβαστική λύση. 

Πάντως Έλληνες επιχειρηματίες στα Σκόπια υποστηρίζουν ότι μια λύση στο θέμα του ονόματος θα βοηθούσε στην επέκταση των οικονομικών δραστηριοτήτων της Ελλάδας στην γειτονική χώρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top