Μητσοτάκης: «Δεν πάω σε συμβούλιο αρχηγών για ΠΓΔΜ αν δεν υπάρχει ενιαία κυβερνητική θέση»

Στριμώχνει ακόμα περισσότερο τον κυβερνητικό συνασπισμό ο πρόεδρος της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Ο πρόεδρος της ΝΔ στο καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει την περίοδο των εορτών στους πολιτικούς συντάκτες  (φέτος έγινε καθυστερημένα λόγω της απώλειας των δημοσιογράφων Β. Μπεσκένη και Δ. Αλειφερόπουλου), ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετάσχει σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν προηγουμένως δεν έχει υπάρξει αποσαφηνισμένη και ενιαία θέση από την πλευρά της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η θέση της χώρας όπως διατυπώθηκε στο Βουκουρέστι το 2008 είναι ο ελάχιστος πήχης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Η θέση της ΝΔ για το ονοματολογικό είναι καθαρή: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις», συνέχισε και πρόσθεσε: «Το πακέτο της λύσης θα πρέπει να είναι συνολικό και ισχύει η θέση της ΝΔ για αρραγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπούμε στη συζήτηση».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία  και σημείωσε: «Διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση δεν πάνε μαζί».

Με αφορμή τις διαρροές για την αντίδραση κυβερνητικών φωνών σχετικά με τη στάση της Εκκλησίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «είναι απαράδεκτο να κατηγορείται κάποιος για χρυσαυγίτης επειδή διαθέτει εθνική ευαισθησία».

Σε ό,τι αφορά τα συλλαλητήρια είπε πως «εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια δεν γίνεται, όπως έχει πει ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει».

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Ο κ. Τσίπρας έχει αρχίσει να ξεχνάει το χρέος»

Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΝΔ να σχολιάσει και τις τελευταίες δηλώσεις του Γερούν Νταίσεμπλουμ ότι «όλα ήταν ευκολότερα με τον Α. Τσίπρα και τον Ε. Τσακαλώτο», εκείνος απάντησε: «Ο Ντάισεμπλουμ ομολόγησε αυτό που όλοι ξέρουμε. Δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση, ούτε εκ μέρους των Ευρωπαίων σε πεδία που θεωρώ σημαντικά όπως η διοικητική μεταρρύθμιση. Επισημαίνω μια μεγάλη οπισθοδρόμηση σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Δεν ψηφίζουν οι Ευρωπαίοι αλλά οι Έλληνες πολίτες. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες για την μετά το πρόγραμμα εποχή. Έχει αρχίσει να ξεχνάει το χρέος».

 

Ν.Αρμένης

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top