Ανοικτό από Φωτίου νέες παρεμβάσεις στα οικογενειακά επιδόματα

«Θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τις μειώσεις»

Τις ενστάσεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το «ψαλίδι» στα επιδόματα τέκνων ορισμένων κατηγοριών επιχείρησε να κάμψει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής. 

Συγκεκριμένα, για τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες ανέφερε ότι «είναι περίπου 100.000 και από αυτές οι 50.000 θα δουν μεγάλες αυξήσεις, και θα τις δουν σε δύο μήνες».

«Εμείς θα πληρώσουμε τα επιδόματα πολύ γρήγορα. Δηλαδή, οι τρίτεκνοι θα δουν 420 επιπλέον και από 2.940 ευρώ που έπαιρναν θα πάρουν 3.300 ευρώ. Οι τετράτεκνοι θα δουν επιπλέον 1.120 ευρώ και από 3.920 που έπαιρναν θα πάρουν 5.040 ευρώ. Οι πεντάτεκνοι θα δουν 1.820 ευρώ επιπλέον και από 4.900 που έπαιρναν θα πάρουν 6.720 ευρώ. Οι εξάτεκνοι θα δουν επιπλέον 2.520 ευρώ και από 5.880 θα πάρουν 8.400 ευρώ», επεσήμανε η κ. Φωτίου.

Στο σημείο αυτό, ωστόσο, πρόσθεσε: «Βεβαίως και δεν το κρύβουμε, οι δύο υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες θα δουν μειώσεις. Είμαστε εδώ ακόμη και αυτές τις μειώσεις να δούμε πώς θα τις αντιμετωπίσουμε».

Διαβάστε ακόμη: Γεννιά για επιστολή σε Τσίπρα: Δεν είπα ότι δεν θα ψηφίσω το πολυνομοσχέδιο

Tέλος, απευθυνόμενη στη Νέα Δημοκρατία η αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε: «Είστε υποκριτές μέχρι θανάτου!», αναφέρθηκε στις αυξήσεις που θα δουν οι οικογένειες με ένα και με δύο παιδιά, σε δύο μήνες από σήμερα, και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εξαντλούσε τις πολιτικές του μόνο στους τρίτεκνους και πολύτεκνους και βούλιαζε το δημογραφικό, όταν με ευθύνη της αυξήθηκε η ανεργία στο 27%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top