Ασφαλιστικό ημερολόγιο: Να θυμηθώ να πληρώσω....

Το πρώτο δίμηνο του νέου έτους είναι υπερπλήρες από ασφαλιστικές υποχρεώσεις

Ασφαλιστικό ημερολόγιο

Το πρώτο δίμηνο του νέου έτους είναι υπερπλήρες από ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Μέσα στο διάστημα αυτό πρέπει να γίνει η πληρωμή των παλιών εισφορών, των εισφορών με βάση το εισόδημα του 2015, των εισφορών με βάση το εισόδημα του 2016, των διαφορών από τους συμψηφισμούς εισφορών με βάση το εισόδημα του 2015 και του 2016,αλλά και των εισφορών για επικουρικό – εφάπαξ. 

Αναλυτικά:

-Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως οι αυταπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες να καταβάλουν εισφορές κύριας ασφάλισης –υγείας για τον μήνα Δεκέμβριο του 2017 με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2015.

-Την ίδια ημερομηνία λήγει η προθεσμία εξόφλησης των εισφορών του 2016 (με βάση το σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων που ίσχυε έως 31/12/2016 ) από τους μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους.

-Στα μέσα του Φεβρουαρίου, αναμένεται να αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια για την καταβολή των εισφορών κύριας ασφάλισης και υγείας για τον Ιανουάριο του 2018 με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016.
-Στα ίδια ειδοποιητήρια, θα πρέπει να αποτυπώνεται και ο αρνητικός ή θετικός συμψηφισμός των εισφορών που καταβλήθηκαν με βάση το εισόδημα του 2015 (κατά τη διάρκεια του 2017) σε σχέση με τις εισφορές που έπρεπε να καταβληθούν με βάση το εισόδημα του 2016. Οι εισφορές του Ιανουαρίου του 2018 θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου.
-Μαζί με τις νέες εισφορές κύριας ασφάλισης – υγείας, θα πρέπει 200.000 αυταπασχολούμενοι να αρχίσουν, επίσης από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, να καταβάλλουν τις εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ. Οι εισφορές αυτές θα πρέπει να καταβληθούν εις διπλούν.
- Έως 28 Φεβρουαρίου, θα πρέπει επίσης, να καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές για το μήνα Ιανουάριο του 2018 και όσοι αμείβονται με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top