Την Τρίτη η κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

Το πρώτο κρας τεστ για την Αθήνα θα είναι την Πέμπτη που θα πραγματοποιηθεί το Euroworking Group

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με όλα τα προαπαιτούμενα, το οποίο, σύμφωνα με τους τελευταίους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, αναμένεται να έχει γίνει νόμος του κράτους την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, συνεδριάζει τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα να είναι πρώτο θέμα στην κυβερνητική ατζέντα λίγες ώρες πριν την κατάθεσή του στη Βουλή.

Επιπλέον δεν αποκλείεται να γίνει και τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο υπουργών με τους θεσμούς, ενώ το πρώτο κρας τεστ για την Αθήνα θα είναι την Πέμπτη που θα πραγματοποιηθεί το Euroworking Group.

Το Μαξίμου αν και δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαρροές κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, προετοιμάζεται ωστόσο ώστε να περιοριστούν οι γκρίνιες από την πλευρά των βουλευτών.

Γι’ αυτό και την Τρίτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και άλλοι υπουργοί που εμπλέκονται με τα προαπαιτούμενα θα κάνουν το σχετικό μασάζ στους βουλευτές για μια σειρά θεμάτων που θεωρούνται αγκάθια όπως για παράδειγμα η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη στο δημόσιο, οι αλλαγές στην προκήρυξη των απεργιών, οι ρυθμίσεις στα κλειστά επαγγέλματα, η νομική δέσμευση για επιτάχυνση της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019, αν τον Μάιο δεν βγαίνει ο προϋπολογισμός.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top