Αυξήσεις στις συντάξεις υπόσχεται ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Οι συνταξιούχοι που παίρνουν ποσά ως 700 ευρώ θα δουν σημαντικές προσαυξήσεις στις συντάξεις τους

Αυξήσεις στις συντάξεις υπόσχεται ο Τ. Πετρόπουλος

Τι κι αν περικόπηκε το ΕΚΑΣ, τι κι αν γίνεται επανυπολογισμός των συντάξεων, τι κι αν  οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται ότι τους κόβονται συνεχώς το επικουρικό  ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ.Πετρόπουλος, τους καθησυχάζει και τους υπόσχεται καλύτερες ημέρες.

Για την ακρίβεια , με τον νόμο 4287 οι συνταξιούχοι που παίρνουν ποσά ως 700 ευρώ θα δουν αυξήσεις, όπως τους υπόσχεται. 

Σύμφωνα με τον Τ. Πετρόπουλο, ο οποίο μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο κόκκινο",  από 1/1/2019 οι συνταξιούχοι που παίρνουν ποσά ως 700 ευρώ θα δουν σημαντικές προσαυξήσεις στις συντάξεις τους ενώ παράλληλα θα έχουν μηδενική συμμετοχή για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και επιδότηση ενοικίου.

Με τον επανυπολογισμό στις συντάξεις οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν επιπλέον χρήματα στον λογαριασμό τους μέχρι και 92 ευρώ τον μήνα. Όσο πιο χαμηλή είναι η σύνταξη, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αύξηση που προκύπτει.


Όπως τόνισε ο υφυπουργός, υπάρχει ένα μείγμα που θα ανακουφίσει τους χαμηλοσυνταξιούχους. Μαζί με τις μικρές αυξήσεις θα υπάρξει μηνιαίο όφελος περί τα 30 ευρώ κατά μέσο όρο λόγω της μηδενικής συμμετοχής στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ θα υπάρξει και επιδότηση ενοικίου.
Όπως τόνισε ο Τ. Πετρόπουλος το επίδομα ενοικίου θα είναι από 50 ως 87 ευρώ τον μήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top