"Άνεργοι"... οι κυνηγοί αποδείξεων για το αφορολόγητο

Τέλος στο γνωστό "σαφάρι" στο οποίο επιδίδονταν οι φορολογούμενοι

"Άνεργοι"...οι κυνηγοί αποδείξεων για το αφορολόγητο

Τέλος στο γνωστό "σαφάρι" στο οποίο επιδίδονταν πριν από καιρό οι φορολογούμενοι, για τη συλλογή αποδείξεων, ώστε να κτίσουν το αφορολόγητο τους.

Χάρτινες αποδείξεις δεν μαζεύουμε ούτε και φέτος, καθώς το χτίσιμο του αφορολόγητου,γίνεται με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που κάνουμε καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Όλες οι τράπεζες έχουν άλλωστε αυτόματα προσωποποιημένο μετρητή των δαπανών που κάνουμε μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών με αυτές για να μπορούμε να υπολογίσουμε εύκολα τα ποσά που πρέπει να καλύψουμε , ώστε να εξασφαλίσουμε το αφορολόγητο και να μην έχουμε το κίνδυνο "πέναλτι" από την Εφορία.

Φέτος ειδικά δεν χρειάζεται να μαζέψουμε και αποδείξεις για ιατροφαρμακευτικά έξοδα και νοσήλια.

Γιατί;

Επειδή καταργήθηκε η έκπτωση φόρου 10% για τις δαπάνες αυτές και οι αποδείξεις μετράνε μόνο για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου.

Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες, για να κατοχυρώσουν την έκπτωση φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ, θα πρέπει φέτος να πραγματοποιήσουν δαπάνες με πλαστικό χρήμα ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους ως εξής:
• 10% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ.
• 15% για εισόδημα από 10.000,01 έως 30.000 ευρώ.
• 20% για εισόδημα από 30.000,01 και άνω.
Το ανώτατο ποσό αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσει κάποιος ανεξαρτήτως εισοδήματος είναι 30.000 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι  ηλικιωμένοι, άνω των 70 ετών, άτομα με αναπηρία από 80% και πάνω, κάτοικοι χωριών με πληθυσμό μικρότερο των 500 ή κάτοικοι νησιών με πληθυσμό μικρότερο των 3.100 εξαιρούνται από το μέτρο. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουν δαπάνες με αποδείξεις, προκειμένου να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top