ΕΝΦΙΑ χωρίς... ανάσα!

Εκατομμύρια ιδιοκτήτες αφού αποπληρώσουν στο τέλος του μήνα τον ΕΝΦΙΑ του 2017, θα πρέπει να ετοιμαστούν για την πληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ

ΕΝΦΙΑ χωρίς... ανάσα!

Στενά είναι πλέον τα περιθώρια για τον ΕΝΦΙΑ. Εκτός από το 20 ήμερο που έθεσε το υπουργείο Οικονομικών για να υπολογίσουν οι ειδικοί -πιστοποιημένοι- εκτιμητές την εξίσωση αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές ακινήτων, είναι και ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών για  εμπροσθοβαρή εκκαθάριση και πληρωμή των δόσεων του ΕΝΦΙΑ.

Τι σημαίνει αυτό;

Απλά ότι οι περισσότεροι από 6,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες , χωρίς ανάσα...αφού αποπληρώσουν στο τέλος του τρέχοντος μηνός τον ΕΝΦΙΑ του 2017, θα πρέπει να ετοιμαστούν για την πληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Πότε;

Σχεδιάζεται να λάβουν τα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων τον Ιούλιο αντί για το τέλος Σεπτεμβρίου, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Τα νέα εκκαθαριστικά νωρίτερα σε συνδυασμό με την αλλαγή στις αντικειμενικές τιμές το Μάρτιο θα δημιουργήσουν ένα νέο τοπίο στον ΕΝΦΙΑ και ένα "πονοκέφαλο" στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Υπάρχουν περιοχές στη χώρα που η αύξηση από την αλλαγή των αντικειμενικών τιμών μπορεί να είναι της τάξης και του 40% καθώς οι τιμές ζώνης, λένε ειδικοί, είναι ξεχασμένες στα 600-700 ευρώ, όταν το κατώτερο κόστος κατασκευής ξεπερνά τα 1.000 ευρώ το τ.μ. και η εμπορική τιμή κινείται σε επίπεδο λίγο υψηλότερη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top