Έτος πλειστηριασμών το 2018 - 20.000 πλειστηριασμοί σε όλη τη χώρα

«Μαύρες» γιορτές έκαναν οι δανειολήπτες - Νέα Ενημέρωση: 22:00

Έτος πλειστηριασμών χαρακτηρίζεται το 2018, καθώς σε ολόκληρη τη χώρα έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον είκοσι χιλιάδες. Αύριο οι συμβολαιογράφοι Αθήνας, Πειραιά και Αιγαίου απέχουν, αλλά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται κανονικά. Χιλιάδες δανειολήπτες ζουν με το φόβο ότι θα χάσουν τις περιουσίες τους.

Για σφοδρές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών με ημερομηνία έναρξης την επόμενη Τετάρτη στις 10 του μήνα καθώς αύριο οι συμβολαιογράφοι Αθήνας, Πειραιά και Αιγαίου απέχουν. Για πρώτη φορά τα μέλη των κινημάτων θα αντιμετωπίσουν:

- Αυτόφωρη σύλληψη για απλή σωματική βλάβη ή απειλη με βια κατά των συμβοαλιογράφων

- Φυλάκιση μέχρι 6 μήνες για κατάληψη χώρου στον οποίο διενεργούνται πλειστηριασμοί

Χιλιάδες συμπολίτες μας βιώνουν έναν Γολγοθά. Ο αριθμός των πλειστηριασμών που εχουν προγραμματιστεί για το 2018 τους προκαλεί πανικό.

 «Με συγκλονίζει, διότι έχουν δουλέψει δυο και τρεις γενιές για να αγοράσουμε αυτό το σπίτι και τώρα…», λέει δανειολήπτρια στο Star.

Το 2018 χαρακτηρίζεται ως έτος πλειστηριασμών. 11 προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί σε ολόκληρη τη χώρα κάνουν ποδαρικό αύριο. Μόνο στην Αθήνα για όλο το έτος έχουν προγραμματιστεί 3000 πλειστηριασμοί. Σε ολόκληρη τη χώρα ο αριθμός είναι τρομακτικός καθώς αγγίζει τις 20.000. Εκτιμάται ότι 15.000 ακίνητα θα βγουν στο σφυρί.

H κυρία  Αριάδνη Νούκα, δικηγόρος, λέει χαρακτηριστικά στο Star: «Αν σκεφτούμε τη στόχευση των τραπεζών και κόκκινα δάνεια τότε μιλάμε για πάνω από 20.000».

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top