«Κόφτης» σε παροχές σε Δημόσιο και ΟΤΑ: Τι προβλέπεται για μειωμένα εισιτήρια, κινητά, στολές και… γάλα

Τι προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών

«Κόφτης» σε μη μισθολογικές παροχές παροχές σε Δημόσιο κα

«Κόφτη» στις μη μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου θέλει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης εξέδωσε εγκύκλιο με τον τρόπο θα δίνονται πλέον στους δημοσίους υπαλλήλους οι μη μισθολογικές παροχές, τονίζοντας ότι δεν εξαιρούνται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Όπως προβλέπεται καταργούνται οι παροχές από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που αφορούν σε κάθε είδους ασφαλιστήρια συμβόλαια ή προγράμματα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης εργαζομένων.

Παράλληλα, καταργούνται τα μειωμένα εισιτήρια και οι δωρεάν κάρτες διαδρομών. Από την κατάργηση των παροχών εξαιρείται μόνο η ασφάλιση προσωπικού του ΕΚΑΒ και των Μονάδων Μεταμοσχεύσεων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας με τα μέσα μεταφοράς επειγόντων περιστατικών. Με την εγκύκλιο, επίσης, καλούνται όλοι οι δήμοι να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (στολές, κλπ.) και η χορήγηση γάλακτος στους εργαζομένους τους να γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε είδος.

Ως προς αυτό υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, που είχαν ήδη υιοθετηθεί αποσπασματικά, όπως η εξαίρεση αποζημίωσης για προμήθεια στολής στους διασώστες και πληρώματα του EKAB για τα έτη 2016 και 2017, καθώς και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το γάλα προηγουμένων ετών εργαζομένων στους ΟΤΑ, τα οποία μπορεί να καταβάλλονται σε χρήμα.

Εξάλλου, καθιερώνεται ανώτατο ύψος ποσού για τις παροχές κινητής τηλεφωνίας το οποίο διαφοροποιείται ανάλογα με τη θέση ευθύνης και τα καθήκοντα του υπαλλήλου προκειμένου να καλυφθεί η υπηρεσιακή ανάγκη για απρόσκοπτη λειτουργία του φορέα. Το ύψος του εν λόγω ποσού θα καθορισθεί με απόφαση του οικείου Υπουργού ή του εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου. Η κάλυψη του ποσού που θα υπερβαίνει το προαναφερόμενο όριο θα επιβαρύνει τον υπάλληλο που είναι δικαιούχος της εν λόγω παροχής.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top