Σφοδρή σύγκρουση Σταμάτη-Βούτση στη Βουλή – «Δεν μας έριξαν οι δανειστές, εσείς μας ρίξατε»

Κόντρα και για την αναφορά του βουλευτή της ΝΔ «εμείς οι “γερμανοτσολιάδες” δε δεχτήκαμε το υπερταμείο»

Κόντρα μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη με τον Πρόεδρο της ΝΔ Νίκου Βούτση σημειώθηκε κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του Προέδρου της Βουλής που ερμηνεύτηκε απο πολλούς σαν αναφορά σε πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά από την τρόικα.

«Αυτοί μας αποσταθεροποίησαν, εσείς μας ρίξατε και είναι βαριά η ευθύνη σας» υποστήριξε ο Δ. Σταμάτης και πρόσθεσε:  «Εσείς,  μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους λίγους βουλευτές του Φώτη Κουβέλη και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής,  τις ψήφους της οποία προσμετρήσατε. Και έχετε το θράσος να λέτε ώρα ότι ο Σαμαράς συνεργάστηκε με τη Χρυσή Αυγή»   είπε ο βουλευτής της ΝΔ απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο Δ. Σταμάτης ανέφερε ακόμα ότι η  κυβέρνηση Σαμαρά δεν δέχθηκε απαιτήσεις των δανειστών στις οποίες συμφώνησε η κυβέρνηση Τσίπρα.  «Εμείς οι γερμανοτσολιάδες που μας λέγατε, δεν δεχτήκαμε το υπερταμείο, δεν ξεπουλήσαμε τις τράπεζες, δεν ρίξαμε στα κοράκια των ξένων fund τους δανειολήπτες, ψηφίζαμε κάθε χρόνο προστασίας πρώτης κατοικίας» υποστήριξε.  

Η αναφορά σε «γερμανοτσολιάδες» προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βούτση, ο οποίος   ζήτησε από τη ΝΔ να χαίρεται με την επιτυχία εξόδου στις αγορές «κι όχι να λέτε εδώ μέσα για γερμανοτσολιαδισμό εδώ πέρα, ας κρατήσουμε ένα επίπεδο».

Ο Πρόεδρος της Βουλής απέκρουσε όσα του αποδίδουν για την προ ημερών ομιλία του στη Βουλή (για τους θεσμούς που έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 και τώρα έχουν δικούς τους λόγους να στηρίζουν τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ) και υποστήριξε ότι το success story  της ΝΔ δεν στεκόταν έτσι κι αλλιώς στα πόδια του. Επέκρινε επίσης την προηγούμενη κυβέρνηση ότι προκάλεσε πρόωρες εκλογές, με τον ορισμό της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δύο μήνες νωρίτερα απ’ότι ορίζει το Σύνταγμα, για να του απαντήσει ο κ. Σταμάτης:  

«Εσείς καταγγείλατε τους βουλευτές που θα ψήφιζαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως πληρωμένους. Τότε ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε πως ένα πράγματα θα ζητήσει από τον τότε Πρωθυπουργό αν τον δεχτεί, να του πει πότε θα φύγει. Και μας ζητάτε σήμερα συναίνεση;». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top