Βούτσης: Κυοφορείται ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό μέτωπο πάνω σε σαθρά υλικά

Η αναφορά του στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά από τους… θεσμούς που προκάλεσε αίσθηση

«Κυοφορείται ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό μέτωπο πάνω σε σαθρά υλικά, σε πολιτικές ιδιοτέλειες και σε βαθιά συντηρητική πολιτική. Οι εμπνευστές του θα διαψευσθούν» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αγορεύοντας ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018.   

Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως και ποικίλες ερμηνείες προκάλεσε η  αναφορά του κ. Βούτση, εμμέσως  πλην σαφώς, στην πτώση της κυβέρνηση Σαμαρά. Αφού άσκησε κριτική στις δηλώσεις Τουσκ για το μεταναστευτικό, ανέφερε ο κ. Βούτσης:  «Δεν αντιλαμβάνεστε το ιστορικό σας λάθος. Ότι το success story του 2014 αποδομήθηκε και ανατράπηκε από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς σας θεσμικούς εταίρους. Πιστεύετε ότι η πορεία ανατράπηκε το 2014 από κάποιους που κορόιδεψαν τον λαό».

Αναφέρθηκε επίσης σε «καταστροφική μελλοντολογία» της αντιπολίτευσης «ότι δεν θα βγει το ένα, δεν θα βγει το άλλο» και χαρακτήρισε «ακραία πράγματα χωρίς επιχειρήματα» τις συγκεκριμένες θέσεις.  

Ο πρόεδρος της Βουλής παραδέχθηκε πάντως ότι η τροπολογία για τις απεργίες «δεν είναι μέτρο που θα θέλαμε» αλλά υποστήριξε ότι «έγιναν και γίνονται πολλά και η κοινωνία θα βγει όρθια».

 Ο κ. Βούτσης διατύπωσε αιχμές για τη συμπόρευση της αντιπολίτευσης με  συμφέροντα, υποστηρίζοντας  συγκεκριμένα:

«Η ισχυρή διαφωνία με τον προϋπολογισμό, που ενσωματώνει το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής και πέραν των δεσμεύσεων της συμφωνίας, είναι μια ισχυρή διαφωνία που εδράζεται στα οικονομικά συμφέροντα τα οποία εκφράζετε και στη βαθιά ανησυχία αυτών των συμφερόντων ότι φεύγουν από το καθεστώς της ασυλίας και του απυρόβλητου στο οποίο για δεκαετίες αλλά και μέσα στην κρίση είχαν συνηθίσει να κερδοσκοπούν, να φοροδιαφεύγουν, να εισφοροδιαφεύγουν, και να στέλνουν σε οικονομικούς παραδείσους του εξωτερικού τα μαύρα και γκρίζα χρήματά τους. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτοί είναι οι επισπεύδοντες».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top