Επιστροφή στην καθημερινότητα για τη ΝΔ, μετά τον αποκλεισμό της Μπακογιάννη

Φουλ επίθεση από την Πειραιώς για πλειστηριασμούς και μνημόνιο

Επιστροφή στην καθημερινότητα για τη ΝΔ

Να κεφαλαιοποιήσει τα όποια κέρδη από την απόφασή του να αποκλείσει μέλη της οικογένειάς του, και πρωταρχικά την Ντόρα Μπακογιάννη από την επόμενη γαλάζια κυβέρνηση, χωρίς όμως να επιτρέψει τη δημιουργία συνθηκών εσωστρέφειας στη Ν.Δ. επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο επικεφαλής της ελληνικής κεντροδεξιάς εκτιμά ότι ο απόηχος από την απόφαση είναι θετικός σε όρους κοινωνίας, αν και δεν παραγνωρίζει ότι στο εσωτερικό του κόμματος υπήρξε ένα κάποιο «μούδιασμα».

Και ο καλύτερος τρόπος υπέρβασής του είναι η επιστροφή στην αντιπολιτευτική καθημερινότητα και, μάλιστα, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Η Ν.Δ. δεν συμμερίζεται, προφανώς, τους πανηγυρικούς τόνους της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επιλέγοντας να αναδείξει τις συνέπειες που η συμφωνία φέρνει στους πολίτες και την καθημερινότητά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πειραιώς επέλεξε χθες να αναδείξει το ζήτημα των πλειστηριασμών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας, θέμα που είχε πληρώσει «ακριβά» η κυβέρνηση Σαμαρά, έστω κι αν είχε κάνει ελάχιστα συγκρινόμενα με όσα σήμερα νομοθετούνται.

Από το βήμα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν «από τις βίλες στη Μύκονο και τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων» και όχι «από τις μικροϊδιοκτησίες των αδυνάμων». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να διαλύσει την εικόνα που επιχειρεί να δημιουργήσει το Μαξίμου ότι, δηλαδή, προστατεύει τους πλέον αδύναμους και οι προωθούμενοι πλειστηριασμοί αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία. Ο κ. Μητσοτάκης, που κατά τη χθεσινή ομιλία υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο 2012-14, υπενθύμισε ότι η Ν.Δ. παρέδωσε ένα πλήρες πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που η προωθούμενη συμφωνία με τους θεσμούς, ουσιαστικά δεν θέτει κανένα όριο.

Διαβάστε ακόμη: H «απάντηση» της Ντόρας στο «κανένας συγγενής μου στην κυβέρνηση της ΝΔ» του Μητσοτάκη

Παράλληλα, με την «καθημερινότητα» των πολιτών (που εκτός των πλειστηριασμών περιλαβάνει ιαι άλλα θέματα που κυριαρχούν στη γαλάζια επικοινωνιακή ατζέντα όπως η παιδεία, η ασφάλεια και η υγεία), η Ν.Δ. ανεβάζει τους τόνους και για την οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως κυβερνητικό ψεύδος της «καθαρή έξοδο» και επιχειρηματολόγησε ότι ο κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει ήδη ένα τέταρτο μνημόνιο, με πολλά μέτρα και χωρίς χρήματα. «Η κυβέρνηση τρέχει να κλείσει άρον άρον την αξιολόγηση των πλειστηριασμών, έχοντας ήδη υπογράψει το τέταρτο μνημόνιο που αρχίζει τον Αύγουστο, χωρίς χρηματοδότηση, και ενώ η οικονομία συνεχίζει να σέρνεται. Τώρα, το τίμημα είναι οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, την οποία η Ν.Δ. είχε προστατεύσει μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ», είχε σημειώσει νωρίτερα η Μαρία Σπυράκη, δίνοντας από το πρωί τη γραμμή Μαρία Σπυράκη, στρώνοντας το χαλί της αποδόμησης των πανηγυρισμών, αλλά και υπενθυμίζοντας ότι οι πλειστηριασμοί γίνονται «επί δικαίους και αδίκους».

«Εντός έδρας» κριτική για το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ

Λίγες ώρες αφού ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ είχε αναδείξει την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό και είχε βάλει καθαρά θετικό πρόσημο στην κυβέρνηση Τσιπρα και στις επαφές που ο τελευταίος είχε στις ΗΠΑ όταν και συναντήθηκε με τον Ντ. Τράμπ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε το συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για να αποδομήσει την επίσκεψη του Πρωθυπουργό στην Ουάσιγκτον.

Παρόντος, μάλιστα, του ίδιου του Πρέσβη αλλά και πολλών στελεχών που δραστηριοποιούνται στις δύο χώρες, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως αποτυχημένη την επίσκεψη, στηλίτευσε την επιλογή του κ. Τσίπρα να μην συνοδεύεται από επιχειρηματική αποστολή ενώ κατέληξε πως πέραν από κάποις «διπλωματικές αβροφροσύνες», ο κ. Τσίπρας δεν κέρδισε τίποτε ουσιαστικό για τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Να ξεκινήσουν από τις βίλες στη Μύκονο τους πλειστηριασμούς

Η «εντός έδρας» κριτική μπορεί να στρεφόταν ευθέως και αποκλειστικά προς τον Πρωθυπουργό, ωστόσο δεν αποκλείεται ο κ. Μητσοτάκης να ήθελε να στείλει και ένα μήνυμα αυτοσυγκράτησης προς όσους από το εξωτερικό, το τελευταίο ιδίως διάστημα, δεν χάνουν ευκαιρία να στηρίξουν τη σημερινή κυβέρνηση.  

 

Δείτε το άρθρο του Τάσου Τσιφόρου στο newpost.gr ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top