Χουλιαράκης: Η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα είναι No1 πρόβλημα μαζί με την ανεργία

«Δε μπορώ να καταλάβω την εμμονή της αντιπολίτευσης να επιμένει σε φοροαπαλλαγές ή σε οριζόντια περικοπή των κοινωνικών δαπανών» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

«Η παιδική φτώχεια είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα μαζί με την ανεργία» υποστήριξε ο Γιώργος Χουλιαράκης χθες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

«Το ποσοστό των παιδιών στην Ελλάδα που ήταν σε κίνδυνο φτώχειας το 2010 ήταν ήδη πολύ μεγάλο, στο 28% του παιδικού πληθυσμού, σύμφωνα με τη Eurostat» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών και πρόσθεσε:

«Η μεταβολή του ποσοστού από το 2010 στο 2016 στο 36% (επιπλέον 8%) είναι η μεγαλύτερη στην Ε.Ε. Είμαστε οι πρώτοι στην ευρωζώνη και οι τρίτοι στην Ε.Ε. που εκτίθενται σε κίνδυνο φτώχειας».

Ο Γιώργος Χουλιαράκης υπογράμμισε ότι αυτό που παρατήρησε είναι ότι «αυτό δεν είναι η μοίρα των χωρών που γνώρισαν δημοσιονομική προσαρμογή. Η δική μας προσαρμογή είναι διαφορετική γιατί δεν έχει προηγούμενο και δε μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχα επεισόδια στο παρελθόν ή με την εμπειρία της Πορτογαλίας, της Κύπρου ή της Ιρλανδίας».

Ωστόσο σημείωσε το εξής: «Το ίδιο διάστημα στην Ιρλανδία το ποσοστό των παιδιών που εκτίθενται στην φτώχεια μειώθηκε και την Πορτογαλία έμεινε σταθερό. Υπάρχει επιδείνωση της σχετικής θέσης των παιδιών σε σύγκριση με όλες τις άλλες ηλικιακές κατηγορίες. Αν κάποιοι χτυπήθηκαν περισσότερο από την πολυετή κρίση των τελευταίων ετών ήταν τα παιδιά».

«Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ούτε δωρεάν λύσεις. Από κάπου πρέπει να βρεθούν οι πόροι. Δε μπορώ να καταλάβω την εμμονή της αντιπολίτευσης να επιμένει σε φοροαπαλλαγές ή σε οριζόντια περικοπή των κοινωνικών δαπανών» επεσήμανε και τόνισε ότι ακόμα και «το κοινωνικό μέρισμα είχε πρώτο στόχο, από δω και πέρα (από το 2017 και μετά) την αντιμετώπιση των συνεπειών ειδικά της παιδικής φτώχειας». Στη συνέχεια παρέθεσε τα μέτρα που πή

Δείτε τι είπε  ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top