Έχω κηρύξει πόλεμο στους μηχανισμούς, λέει η Γεννηματά

Συνέντευξη στην ΕΡΤ

Έχω κηρύξει πόλεμο στους μηχανισμούς, λέει η Γεννηματά

Ικανοποίηση της για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την πορεία προς την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς εξέφρασε, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, απευθύνοντας κάλεσμα στον κόσμο να πάει να ψηφίσει για να «δυναμώσει το εγχείρημα να το δούμε να προχωρά και να πετυχαίνει».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι το εγχείρημα, ήταν δική της πρωτοβουλία. «Μια πρωτοβουλία» η οποία, όπως τόνισε, «έχει τις ρίζες της στην περίοδο 1989-1990 όταν συζητήθηκε και προωθήθηκε από τον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά και τον Γρηγόρη Γιάνναρο», στο πλαίσιο της βαθύτατης φιλίας που είχαν αναπτύξει κατά τη συνεργασία τους στη συγκυβέρνηση Ζολώτα.

Τότε σημείωσε, ξεκίνησε η προσπάθεια συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά, έγινε «το μπόλιασμα» για την μετεξέλιξη του χώρου και σήμερα, μετά από τόσες δυσκολίες και χρόνια, «παίρνει σάρκα και οστά».

Ερωτηθείσα για τον μεγάλο αριθμό των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα, η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι αποδεικνύει το σοβαρό ενδιαφέρον γύρω από τις εξελίξεις και ότι η ηγετική ομάδα που θα προκύψει από την βάση θα χαρακτηρίζεται από ήθος πολιτικής με αξίες και σοβαρότητα γιατί τα «όνειρα μας είναι πιο σοβαρά από τις αναμνήσεις μας», όπως σημείωσε.

Αναφορικά με την επιχειρούμενη ανανέωση με «παλιά υλικά» που της καταλογίζουν οι πολιτικοί της αντίπαλοι, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι το νέο αφορά τα πρόσωπα, τις ιδέες και το πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι το 80% των μελών των Επιτροπών και των γραμματέων στις Νομαρχιακές είναι κάτω των 40 ετών.

Σχετικά με τις ιδέες και τις πρακτικές ανέφερε ότι όλοι εργάστηκαν στην εκπόνηση ενός σχεδίου που θα βγάλει την χώρα από την κρίση. Προβλέπονται σημείωσε οι συνεργασίες με τους εταίρους, στρατηγικές ανάπτυξης και βελτίωσης της οικονομίας με μέτρα αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και υλοποίηση υποπρογραμμάτων ουσιαστικής αλληλεγγύης και προστασίας των αδυνάμων κλ.π. Για τις πρακτικές είπε ότι αυτό που προέχει είναι «να αποτινάξουμε» κάθε είδους λογικές μηχανισμών και ίντριγκας. Προσωπικά, τόνισε, «έχω κηρύξει τον πόλεμο στους μηχανισμούς και δεν θα επιτρέψω να μεταφερθούν αυτές οι λογικές στο νέο φορέα».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι οι κάποιες διαφωνίες που εκφράστηκαν αφορούσαν την έλλειψη ασφαλών εγγυήσεων από πλευρά των εταιριών που θα τις διενεργούσαν.

Είπε ότι θα στηθούν κάλπες σε κάθε Καποδιστριακό δήμο και όπου αλλού προτείνουν οι Νομαρχιακές, ακόμη και στο Εξωτερικό, στα προξενεία- όπου ζητηθούν. Εκτίμησε ότι ο αριθμός των καλπών ίσως φτάσει στις 1.200 και άνω των 100.000 το εκλογικό σώμα. Σημείωσε ότι αποτελεί κέρδος για την παράταξη η μεγάλη συμμετοχή, γεγονος που θα στείλει το μήνυμα ότι η παράταξης πρέπει να παραμείνει ενωμένη πάση θυσία.

Για τον μετεκλογικό ρόλο του νέου φορέα, η κ. Γεννηματά απέφυγε να προκαθορίσει εξελίξεις «ερήμην του ελληνικού λαού», επαναλαμβάνοντας ότι ο φορέας διαθέτει πρόγραμμα για τη χώρα στη βάση ενός εθνικού σχεδίου με προοδευτικό πρόσημο.

Κατά τ΄ άλλα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άσκησε έντονη κριτική για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για έλλειψη απτών αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top