Ερώτηση Μανιάτη στον πρωθυπουργό για τη αναστολή λειτουργίας της Eldorado

Ζητά να παρέμβει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και να έρθει σε απευθείας επαφή με τους επενδυτές

Ερώτηση Μανιάτη σε Τσίπρα για την Eldorado

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την ανακοίνωση της Eldorado Gold για αναστολή  λειτουργίας των Μεταλλείων Χαλκιδικής, με θέμα «Προσωπική σας ευθύνη κ. Πρωθυπουργέ το κλείσιμο των Μεταλλείων Χαλκιδικής και η απόλυση 2.500 εργαζομένων».

«Μόλις πριν 15 ημέρες, μετά από συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων, είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον άμεσο κίνδυνο να κλείσουν τα Μεταλλεία Χαλκιδικής και να απολυθούν 2.500 εργαζόμενοι. Καυτηρίασα την απαράδεκτη προσωπική σας  συμπεριφορά και την αδιαφορία του αρμόδιου Υπουργού σας για τους εργαζομένους. Δυστυχώς, σήμερα επιβεβαιώθηκα με την ανακοίνωση της εταιρείας ELDORADO ότι αναστέλλει τις επενδυτικές της πρωτοβουλίες στη Χαλκιδική, εξαιτίας της παράλογης και αντιεπενδυτικής πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» επισημαίνει ο κ. Μανιάτης στο κείμενο της ερώτησής του και προσθέτει, μεταξύ άλλων:     

«Κύριε Πρωθυπουργέ, οι επενδυτές δεν μπορούν να περιμένουν άλλο εσάς και την κυβέρνησή σας. Οι επενδυτές δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την τυχοδιωκτική και ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η άρνηση της Κυβέρνησης να αδειοδοτήσει την επένδυση των μεταλλείων Χαλκιδικής και ο πόλεμος σε αυτή την επένδυση απωθεί και τους ελάχιστους πλέον επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονταν να επενδύσουν στον ορυκτό μας πλούτο, ο οποίος αντιστοιχεί σε 100.000 θέσεις εργασίας, σε 3.4% του ΑΕΠ και σε 2 δις € ετήσιες  εξαγωγές».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο οποίος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς,  καταλήγει:

«Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

Προτίθεστε να παρέμβετε άμεσα, να έρθετε σε απευθείας επαφή με τους επενδυτές, ώστε να μην καταστραφεί η μεγαλύτερη επένδυση της χώρας;».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top