Κοτζιάς: Πολύ ωφέλιμη η παρουσία του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην διάσκεψη για το Κυπριακό

«Αποτράπηκε ο εκβιασμός της διαπραγμάτευσης» δήλωσε για τα όσα έγιναν χθες

Οι δηλώσεις Κοτζιά για τον ΓΓ του ΟΗΕ και το Κυπριακο

«Πολύ ωφέλιμη» χαρακτήρισε την παρουσία του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην Διάσκεψη για το Κυπριακό,  στο  Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star Άννα Ανδρέου.      

«Νομίζω ότι η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ήταν πολύ ωφέλιμη. Ταξινόμησε τα ζητήματα και κουβεντιάσαμε τρόπους με τους οποίους θα ασχοληθούμε με επιμέρους προβλήματα-κλειδιά που αναφέρονται στις δύο Συνθήκες, Ασφάλειας και Εγγυήσεων.  Ο στόχος, όπως τον περιέγραψε και ο ίδιος, είναι από την αρχή να είναι η Κύπρος ένα φυσιολογικό κράτος, όπως κάθε κράτος-μέλος του ΟΗΕ» τόνισε ο κ. Κοτζιάς.    

Προηγουμένως,  ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε αναφερθεί σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στον χώρο της διάσκεψης, ότι αποτράπηκε η προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης από την τουρκική πλευρά.   «Χθες έγινε μια προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης. Την αποτρέψαμε με σαφήνεια. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ζητάει όλα ή τίποτα», τόνισε ο κ. Κοτζιάς. Όπως πρόσθεσε «η διαπραγμάτευση είναι για να κάνουμε ένα συμβιβασμό που να ωφελεί όλες τις πλευρές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top