Κάτια Μακρή: Στρατηγική ρήξης από την κυβέρνηση 24 ώρες πριν από το Eurogroup

Αμετακίνητος ο «Φον Σκληρός»- Επιθετική η Κομισιόν για τη Σύνοδο

Μία μέρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup και η Αθήνα στέλνει στους δανειστές μήνυμα ρήξης.

Όπως σχολίασε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, με τη Μάρα Ζαχαρέα, «τα πράγματα αγρίεψαν επικίνδυνα, γιατί αντί να συγκλίνουμε με τους Ευρωπαίους, αποκλίναμε περισσότερο».

«Η Αθήνα αλλάζει στρατηγική, επιλέγει τη στρατηγική της έντασης, κυρίως με τη Γερμανία. Κορυφαίος Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι “είμαστε μακριά από τη λύση”. Στο ίδιο μήκος κύματος όμως ήταν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος είπε σε άρθρό του “να μην μιλήσουν οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και η μνησικακία”, στοχοποιώντας ουσιαστικά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» ανέφερε η δημοσιογράφος και εξήγησε:

«Η Αθήνα επιλέγει τη στρατηγική της ρήξης και απειλεί ευθέως την Ευρώπη. Ξέρει ότι την άλλη Κυριακή η Γαλλία έχει δεύτερο γύρο βουλευτικών εκλογών. Τον Σεπτέμβριο η Γερμανία έχει εκλογές, θέλουν ηρεμία και εμείς τους απειλούμε ότι θα τινάξουμε αυτή την ηρεμία στον αέρα και θα προκαλέσουμε μια μείζονα κρίση σε όλη την Ευρώπη».

Από την άλλη, το αυτί του Σόιμπλε δεν φαίνεται να ιδρώνει γιατί σήμερα συνέχισε τη στρατηγική της έντασης λέγοντας καθαρά «Μέτρα για το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος».

«Το πιο ανησυχητικό για μας είναι ότι και η Κομισιόν φαίνεται ότι απαντά στις απειλές, λέγοντας “δεν μας ενδιαφέρει”. Σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε “ Ξεχάστε τη Σύνοδο. Συμφωνία αύριο ή αλλιώς τον Ιούλιο”. Η εξήγηση που δίνουν τώρα από τις Βρυξέλλες είναι ότι εφόσον είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, έχουμε 7 δις που πρέπει να πληρώσουμε τον Ιούλιο… όλες αυτές είναι απειλές του αέρα. Δεν μας παίρνουν δηλαδή… πολύ στα σοβαρά. Θεωρούν ό,τι και να μας δώσουν, εμείς θα το πάρουμε. Πρόκειται για ένα πόκερ με πολλούς επικοινωνιακούς ελιγμούς και χειρισμούς, το οποίο δυστυχώς παίζεται στην πλάτη μας» κατέληξε η Κάτια Μακρή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top